Mer av det samme, for siste gang?


Status Quo «The Last Night Of The Electrics»
e-a-r

I fjor la Status Quo ut på sin påstått siste elektriske turne, og i forkant av denne runden trakk Rick Parfitt seg fra bandet av helsemessige grunner. Det var dermed et Status Quo med en litt annerledes fremtoning som la ut på veien i oktober, og som besøkte Sentrum Scene i april i år. Nå er dokumentasjonen fra turneen ute på alle formater.

Det er fersking Richie Malone som, på Rick Parfitts plass, riffer i gang «Caroline», og med det er et relativt typisk Status Quo-sett i innledningsfasen. Andy Bown rocker det opp med pianoet, og dette svinger som få andre band. Status Quo vinner med det som alltid på sin enkelhet.

Med Parfitt ute blir det bassist John Edwards som får i oppdrag å dele vokalen med Rossi under «Something About You Baby I Like», og å ta hovedansvaret i «Creepin’ Up On You» og «Rain». Dette fungerer, men det er klart at det etter seks tiår er en litt rar følelse å se Status Quo uten Parfitt, samtidig som Francis Rossi begynner å vise alderstegn på vokalsiden.

Status Quo er ikke et videre impulsivt band, og dermed er settet vi får her helt identisk med det bandet fremførte fire måneder senere på Sentrum Scene. Dette betyr blant annet at vi får en «Hold You Back» det svinger godt av, og det samme er selvfølgelig saken når bandet når frem til «Roll Over Lay Down».

«The Oriental» og en munter «jukseakustisk» «Gerdundula» tilfører noe litt annerledes til showet, og det samme gjør selvfølgelig «In The Army Now». Dermed viser Status Quo at spekteret er litt større enn ryktet forteller. Hele veien skaper bandet uansett en trivelig godstemning.

Andy Bown tilfører litt sang til den alltid hyggelige «Whatever You Want», og samtidig legger han en god orgelsolo. Hele bandet gjør dermed jobben sin, og nykommer Malone kommer godt ut av det, selv om han blir litt anonym på scena.

«Burning Bridges» og rock’n roll-klassikerne «Rock And Roll Music» og «Bye Bye Johnny» setter som vanlig punktum for kvelden, og når både lyd- og bildeproduksjon er bra har du dermed opplevd 100 gode minutter på skjermen. Som bonus er det for øvrig lagt på en konsert fra Amsterdam noen dager tidligere, men dette er kun lyd.

Jan Dahle

Reklame
Mer av det samme, for siste gang?