Tilbake til Rockefeller


Circus Maximus «Havoc In Oslo»
Frontiers

I forkant av fjorårets slipp av «Havoc» besøkte Circus Maximus Rockefeller, der bandet leverte en riktig god konsert. Kvelden ble foreviga, og er nå tilgjengelig på DVD, Blu-ray og CD. Dermed er det bare å sette seg tilbake i godstolen, og nyte herligheten på nytt.

Når du legger disken i spilleren får du konserten i sin helhet, der det åpner godt med «Namaste». Bandets fremførelse er glimrende, og konserten regjeres mye av gitarist Mats Haugen. I front gjør Michael Eriksen en solid jobb, mens trommis Truls Haugen leverer småaggressive vokalelementer som krydder i åpningslåta.

Utover i settet kommer høydepunktene tett, og «The Weight», en ypperlig «Highest Bitter», den melodiske «Arrival Of Love», og et tilbakeblikk til begynnelsen i form av «Sin», er blant de mange sterke låtene som spilles. Settet fremhever også bandets evne til å kombinere det tekniske med det tunge og melodiøse.

Tittelsporet fra det foreløpig siste albumet, «Havoc», byr på det tøffere uttrykket, noe som gjør seg veldig godt. «Architect Of Fortune» er også et solid stykke musikk, men her åpenbares det eneste minuset ved DVD-en, at lyssettinga ikke alltid er ideell for kameraene. Dette er uansett ikke et større problem enn at man koser seg godt med konserten på skjermen.

Med «I Am» og «Chivalry» mot slutten leverer Circus Maximus godt, og når «Game Of Life» avslutter det hele settes et særdeles flott punktum. Dermed har man fått gjenoppleve en god konsert, og nok en gang understrekes det at Circus Maximus er et veldig bra liveband.

Bonusmaterialet består av en 25 minutter lang dokumentar, der gutta tar oss med gjennom forberedelsene opp mot Rockefeller-konserten. Dette fungerer helt greit, og som litt ekstra bonus finner vi videoen til «Remember» og en dokumentarvideo om den.

Jan Dahle

Reklame
Tilbake til Rockefeller