Ny nedtelling


Europe «The Final Countdown – 30th Anniversary Show – Live At The Roundhouse»
Silver Lining Music

Tilbake i 1986 var den melodiøse hardrocken virkelig i vinden, og fra broderfolket kom Europe som en stormvind med «The Final Countdown». Det ble ikke bare suksess i Skandinavia, for hele verden lå for en liten stund for Europes føtter, og slikt måtte selvfølgelig feires med konserter 30 år senere. I London ble begivenheten festa til film.

Når Europe inntar scena på Roundhouse høsten 2016 står først hele det ferskeste albumet, «War Of Kings», på programmet. Her følges ikke den opprinnelige låtrekkefølga til punkt og prikke, og dermed får den gode «Hole In My Pocket» det ærefulle oppdraget å starte showet.

Dette fungerer bra, men «War Of Kings» er blant Europes svakeste utgivelser, og albumet i sin helhet blir dermed i meste laget. Det fungerte bra med utvalgte låter i en ordinær Europe-konsert, men her og nå blir det noe langdrygt. Det løftes heldigvis av en alltid god John Norum, og Mic Michaelis bruk av orgel tilfører noe tøft til soundet, slik som i «California 405».

Roligere låter som «Praise You» og «Angels (With Broken Hearts)» gjør seg også ganske bra. Konsertens eneste «solosekvens» kommer i form av den fine og Gary Moore-aktige «Vasastan», og sånn sett unngås elementer som fort kunne blitt ekstra dødpunkter. Dette handler for øvrig kun om musikk, for Joey Tempest bedriver knapt noe som helst av mellomsnakk.

«War Of Kings» er en god avslutning på første del av konserten, men det skal straks understrekes at Europe har plater som er så mye bedre enn nettopp «War Of Kings». Siste halvdel av konserten er da også fortreffelig.

Det er selvfølgelig «The Final Countdown» som innleder kveldens hovedmeny, og her skal bandet største albumsuksess fremføres med samme låtrekkefølge som vi kjenner fra før. Dermed går det rett over i «Rock The Night», før «Carrie» roer det ned. Nå snakker vi om virkelig sterkt materiale, og bandet fremfører det godt.

«Ninja» og «Love Chaser» er solide låter som ikke akkurat har vært standard i Europes konsertsett, og de gjør seg bra. Toppes gjøres det for øvrig med «Cherokee» og platehøydepunktet «Heart Of Stone». Som i 1986 avslutter bandet det hele med en reprise av «The Final Countdown».

«The Final Countdown – 30th Anniversary Show – Live At The Roundhouse» er å få som DVD eller Blu-ray, og begge versjonene kommer med den komplette konserten på CD.

Jan Dahle

Reklame
Ny nedtelling