For fansen


Hansen & Friends «Thank You Wacken – Live»
e-a-r

Hansen & Friends er Gamma Ray- og Helloween-gitarist Kai Hansens lekegrind, og i fjor slapp mannen et noe anonymt studioalbum med prosjektet. Nå foreligger den eneste konserten gjort i den forbindelse på DVD, Blu-ray, CD og LP, og dermed er det bare å ønske velkommen til Wacken Open Air.

Ballet åpner med «Born Free», og dermed understrekes svakheten med denne utgivelsen umiddelbart. Låtmaterialet til Hansen & Friends er rett og slett ikke sterkt nok – med det langt unna mannens beste arbeid med Gamma Ray og Helloween – og samtidig hemmes det hele noe av Hansens ikke veldig gode vokal.

Låtmessig heves det med Helloweens «Ride The Sky», og «Victim Of Fate» blir etter hvert det første høydepunktet når Frank Beck kommer inn og tar vokalen her. Beck korer for øvrig sammen med Clémentine Delauney på «Contract Song», noe som er med på å løfte denne låta.

Videre svinger det av «Enemies Of Fun», og det fungerer brukbart når Delauney dobler Hansens sang i «Fire And Ice» og «All Or Nothing», men det hele blir likevel ikke mer enn helt greit.

Topper seg gjør det når Michael Kiske kommer inn for å synge «I Want Out» og «Future World», og dette er låter som fullstendig setter Hansen & Friends-materialet i skyggen, men vi har hørt Kiske bedre. Avslutninga med «Save Us» – der Hansen og Delauney igjen deler vokalen – er også god, og understreker hvor sterkt låtmateriale Helloween hadde i siste periode med Hansen.

Produksjonen på «Thank You Wacken – Live» er god, og bandet gjør en solid jobb, så er du storfan av Kai Hansen er det gode sjanser for at dette vil falle i smak. Har du derimot et mer overfladisk forhold til mannen finner du sikkert andre utgivelser som treffer deg bedre.

Jan Dahle

Reklame
For fansen