Klassikere på rekke og rad


Graham Bonnet Band «Live… Here Comes The Night»
Frontiers

Graham Bonnet har på mange måter opplevd en ny vår de siste par åra, der han har returnert med ny studioplate, og samtidig ser ut til å være mer aktiv enn på lenge når det gjelder turnering. Fruktene av dette lander stadig hos fansen, og siste tilskudd på aktivitetsfronten er en live-DVD innspilt i Milano våren 2016.

For alle som eventuelt så Graham Bonnet Band på fjorårets Sweden Rock Festival er «Live… Here Comes The Night» som en liten reprise å regne, for settet mannen leverer er akkurat det samme som vi opplevde i Sør-Sverige. Det vil si at klassikerne kommer som perler på en snor.

En god «Eyes Of The World» følges av en glimrende «All Night Long» innledningsvis i showet, og gitarist Conrado Pesinato gjør sitt ypperste der han tidvis har et litt blackmoresk sound. Bandet ellers er godt, men det er litt synd at Jimmy Waldos tangenter ligger på boks.

Hovedpersonen selv har overraskende mye kraft i stemmen, mens han konkurrerer med Pesinato om oppmerksomheten. Sistnevnte stjeler likevel tidvis showet, der han leverer alt fra følsomt spill i «Will You Be Home Tonight» til briljering i den kjappe «Jet To Jet».

Repertoaret er plukka fra store deler av Bonnets karriere, hvilket vil si at både Rainbow, MSG, Alcatrazz og Impellitteri er representert. Dette betyr blant annet gromlåter som «God Blessed Video», «Desert Song» og «Since You Been Gone», og melodiske perler som «Night Games» og «Island In The Sun».

Produksjonsmessig fungerer det bra, og dermed får du i overkant av 70 gode minutter i TV-stua – utgivelsen kommer for øvrig sammen med en CD av konserten – og når «Assault Attack» og «Lost In Hollywood» avslutter konserten har Graham Bonnet Band gitt et godt overblikk over en vokalists lange karriere.

Jan Dahle

Reklame
Klassikere på rekke og rad