Mer av det vante


Mr. Big «Defying Gravity»
Frontiers

Mr. Big har på mange måter blitt synonymt med den glimrende «To Be With You», men bandet er så mye mer enn denne rolige klinelåta. Faktum er at da kvartetten dukka opp med den selvtitulerte debuten i 1989 klarte gutta det så mange supermusikere feiler på, nemlig å kombinere instrumentell dyktighet med glimrende melodibruk. Dermed leverte bandet alt fra heftig hardrock til pene ballader, som ble ypperlig fremført. Nå er tiden så inne for album nummer 9.

Pat Torpey lider av Parkinsons sykdom, så det meste av tromming på «Defying Gravity» er gjort av Matt Starr, men den originale skinnbankeren er likevel involvert på plata. Dermed er hele originalbesetningen fortsatt på plass, og denne gangen har gutta også fått med seg produsenten fra storhetstiden, Kevin Elson.

Både bassist Billy Sheehan, gitarist Paul Gilbert og vokalist Eric Martin setter umiddelbart sitt preg på «Open Your Eyes» når den åpner det ferske albumet, og samtidig merker man seg at dette låter relativt live, uten mengder med pålegg. Selvfølgelig er det også suveren instrumentering, og finessene kombineres med glimrende melodibruk i blant andre høydepunktet «Nothing At All».

Melodisk gitarplukking innleder tittelsporet, som er mindre energisk enn åpningskuttet, men her vinner gutta på den musikalske munterheten. Låtmessig sett er dette uansett ikke Mr. Big på sitt aller ypperste, men bandet leverer likevel jevnt over godt på skiva. Det litt tøffere uttrykket kombineres godt med melodibruken i «Everybody Needs A Little Trouble», og her regjerer også Sheehan lydbildet.

I typisk Mr. Big-ånd er det naturlig nok også ei variert musikalsk reise vi blir tatt med på. Den akustiske gitaren trekkes frem til den midtempo «Damn I’m In Love Again», mens Gilbert bedriver teknisk riffing i «Mean To Me», og det melodiske er i fokus i «Forever & Back».

Balladene er selvfølgelig også på plass, og «Nothin’ Bad (‘Bout Feelin’ Good)» fungerer bra. I midtemposjiktet finner vi så den fengende «She’s All Coming Back To Me Now». Alt ligger innenfor Mr. Bigs velkjente rammer, og sånn sett får du ingen direkte overraskelser når du setter på «Defying Gravity».

Jan Dahle

Reklame
Mer av det vante