Trøndersk trivselsfaktor


Tre Små Kinesere
Oslo, Grefsenkollen
22/6-2017

På OverOslos lille scene skal Tre Små Kinesere – som verken er tre, eller kinesere – underholde mellom Bo Kaspers Orkester og Kool & The Gang på hovedscena. Dermed er det klart for en dose trøndersk pop, og med det godstemning i bakken.

Når Ulf Risnes og hans menn åpner sin tilmålte halvtime med «Ankerfeste» er en konsert som skal ta publikum gradvis bakover i tid i gang. Som Risnes påpeker blir låtene utover i settet eldre og eldre, og publikum dermed yngre og yngre. Både åpneren og «Gammel Sykkel» fungerer greit innledningsvis, men det er når gutta kommer seg tilbake til 1996 og «Tro Håp & Kjærlighet» dette virkelig begynner å bli trivelig.

«Dørstokkmila» blir dermed punktet i konserten der det begynner å løfte seg, og herfra og ut blir det bare triveligere og triveligere. Risnes er uhøytidelig og humoristisk i mellomsnakket, og han bryter ut i opera i overgangen mellom «Hjertemedisin» og «Klassebildet». Samtidig backes han godt av gutta rundt seg, der koringene også sitter bra.

Tre Små Kinesere topper seg selv denne kvelden med en svært fin «Faren Min», og når tilbakeblikket har nådd 1990 og «Ingen Blir Igjen» har trønderne levert en riktig hyggelig stund på toppen av Oslo.

Jan Dahle

Reklame
Trøndersk trivselsfaktor