Nok en skivebom


Scorpions
Norje, Sweden Rock Festival
9/6-2017

Det er nesten fem år siden Scorpions var i Norge på sin da påståtte avskjedsturne, men siden den gang har ikke bandet satt på bremsene nevneverdig. Dermed har fansen fått både ny musikk, og flere sjanser til å se de tyske legendene live. Til høsten inntar også bandet Oslo Spektrum, og la oss da håpe det blir en bedre opplevelse enn hva gutta kunne tilby på Sweden Rock Festival.

Rudolf Schenker svinger gitar og kropp fra side til side i velkjent stil når Scorpions sparker i gang konserten med «Going Out With A Bang», men det skal etter hvert vise seg at yndlingene fra Hannover ikke skal gå ut med et smell. Lydmessig sett skal det stadig være problemer å spore utover sommerkvelden, og det mangler fullstendig trøkk.

Låtmessig følger en gromtroika i form av «Make It Real», «Bad Boys Running Wild» og den suverene «The Zoo», men det tar likevel ikke av. Klaus Meine prøver så godt han kan i front, mens Schenker rocker høyt og lavt, der han blant annet i fellesskap med bassist Pawel Maciwoda finner veien opp på podiet ved siden av trommene under sistnevnte.

Matthias Jabs leverer som alltid godt på gitaren, men solonummeret «Delicate Dance» blir uansett ikke veldig spennende. Når dette også følger en småkjedelig syttitallsmedley – bestående av blant andre «Top Of The Bill» og «Steamrock Fever» – samt «We Built This House» er bandet inne i en periode der det er vanskelig å virkelig gripe tak om publikum.

Det akustiske settet som følger med blant andre den i utgangspunktet fenomenale «Always Somewhere» er så lavt ut av PA-en at man knapt hører hva bandet spiller, og dette problemet gjentas for øvrig hver gang Klaus snakker mellom låtene, for også dette elementet er bare så vidt hørbart. Med «Can’t Get Enough» makter derimot band og lydmann til en viss grad å få det til å fungere, før det hele virkelig skal ramle fullstendig sammen.

Med Mikkey Dee som ny mann bak trommene blir det funnet tid til en Lemmy-hyllest i form av «Overkill», men med gitarer som kommer og går, og i det hele tatt et katastrofalt lydbilde blir dette helt mislykka. Det løfter seg så ikke akkurat opplevelsesmessig med Dees solospott heller, selv om trommesettet løftes opp i høyden.

Mot slutten av showet gjør «Blackout» og «Big City Nights» seg greit, mens «Coming Home» som første ekstranummer får et påfallende fall i trøkket etter et par sekunder når den rockes opp. Det virker som om det er lagt inn en automatisk demping av lyden, noe som gjør at Scorpions ikke sparker fra seg slik bandet burde. Da hjelper det lite med «Still Loving You» og «Rock You Like A Hurricane» som avslutning, for dette har nok en gang vært et Scorpions som har tryna på Sweden Rock Festival.

Full festivalrapport kommer i Scream Magazines augustnummer.

Jan Dahle

Reklame
Nok en skivebom