Lille soul-Steven


Little Steven & The Disciples Of Soul
Norje, Sweden Rock Festival
9/6-2017

På sosiale medier kunne man se enkelte medlemmer i The Disciples Of Soul meddele at de skulle spille på en heavy metal-festival i Sverige, men programmet på Sweden Rock Festival er faktisk bredere enn som så. Sånn sett hadde ikke Little Steven og hans medmusikanter noe å frykte, og selv om det ikke er tettpakka foran Festival Stage når orkesteret inntok scena, er det mange som er klar for et avbrekk fra den tyngre musikken.

Little Steven er ikke den som oftest legger ut på veien, med mindre Bruce Springsteen samler sitt E Street Band, og undertegnede har ikke sett ham i en solosituasjon siden han i 1995 ble backa av Crown Of Thorns på Midtfyns Festival i Danmark. Den gang var det en rocka utgave av Steve Van Zandt som åpenbarte seg, der tidligere Disciple Of Soul Jean Beauvoir var leder i backingbandet.

Med den rykende ferske «Soulfire» ute er det en Little Steven som legger seg tett opp til albumets uttrykk som åpenbarer seg når 15 musikere inntar scena, og dermed er det et mer soul- og blues-prega sound som gjelder når «Salvation» åpner showet. Det følges kjapt på med tittelsporet og platehøydepunktet «I’m Coming Back» fra det nylig utgitte albumet.

Sistnevnte gir en liten E Street Band-følelse, og det er da også visse likhetstrekk med bandoppsettet her og da Springsteen var ute på veien i 2012-2013, siden vi finner både korister og full blåserekke som får god plass i lydbildet. De tre kordamene er for øvrig befriende løsslupne, der koreografi er et fremmedord, og damenes tydelige lyst til å ha det gøy tar over.

Det er over i blues-coverland når «Blues Is My Business» plukkes frem, og settet er i det hele tatt en miks mellom mye nytt, noe gammelt, og noe lånt. Steven selv gjør ikke mye ut av seg, der han holder seg ved mikrofonstativet som er plassert godt inne på den store scena. Sånn sett finnes det ingen intimitet her, og det hele hadde nok vært tjent med en litt mer utadvent hovedperson.

Det tar seg godt opp med «Freedom» og «No More Party’s» fra «Freedom – No Compromise», og i sistnevnte rockes det bra, der trommis Charley Drayton får slått litt ekstra fra seg innledningsvis. Også «Bitter Fruit» er et godt gjenhør fra nevnte album. Man savner derimot blant andre «Solidarity» fra «Voice Of America», men derifra plukkes i stedet «Among The Believers», som med dagens band naturlig nok låter mer som versjonen Steven gjorde med Darlene Love for et par år siden.

Når det gjelder samarbeider med andre artister finner Little Steven også frem «Standing In The Line Of Fire», som er å finne på «Soulfire», men som opprinnelig ble spilt inn av Gary U.S. Bonds. Sånn sett er ettermiddagens show på mange måter en liten oppsummering av Van Zandts karrieremessige små avstikkere.

Når konserten avsluttes med «Ride The Night Away» og «Bye Bye Johnny» har det hele vært godt og trivelig, selv om man altså gjerne skulle sett mannen med et mer rocka band.

Full festivalrapport kommer i Scream Magazines augustnummer.

Jan Dahle

Reklame
Lille soul-Steven