Ikke helt på høyden


Bad Company «Burnin’ Sky (Deluxe Edition)»
Rhino

I serien med deluxe-utgaver er vi fremme ved Bad Companys fjerde plate, «Burnin’ Sky», som også er avslutninga på bandets mest hektiske periode med utgivelse av ett album i året. Dermed viser kvartetten også at det kanskje var tid for ei pause.

Boz Burrell setter innledningsvis sitt preg på «Burnin’ Sky», der tittelsporet får et litt funky uttrykk takket være mannen på bass. Disse bassdominerte partiene kombineres med et tettere og mer rocka lydbilde når Mick Ralphs trøkker til med gitaren i deler av låta. Resultatet er noe litt annerledes, men samtidig godt fra Bad Company.

En litt seig rocker som «Leaving You» sitter godt, mens Ralphs tilfører et sterkt riffliv til singellåta «Everything I Need». Orkesteret rocker også bra fra seg med «Heartbeat», og dette er godt materiale.

Det roes ned med blant andre «Morning Sun» – der det krydres med fløyte fra Mel Collins – og «Like Water», og dette er også fine låter, men kompaniet kommer ikke helt opp på nivået fra sine to første skiver. Blant annet blir et spor som «Peace Of Mind» litt for anonymt, og Paul Rodgers klarer ikke helt å dra frem magien i den pianobaserte «Passing Time».

«Burnin’ Sky» er på sitt beste når Ralphs er i førersetet, slik han er i «Man Needs Woman» og den gitartunge «Too Bad». Den avsluttende «Master Of Ceremony» fremstår på sin side som en mislykka jam, som bare blir langdryg, uten å komme noen vei. Dermed avsluttes ei ujevn skive med det svake.

Blant de 14 ekstraspora finner vi den tidligere uutgitte «Unfinished Story», og dette er ei ganske fin låt i midtemposjiktet. Utover dette kommer 10 av hovedalbumets 12 spor i alternative versjoner, og dermed kan du nyte litt annerledes utgaver av blant andre «Burnin’ Sky», «Leaving You», «Everything I Need» og «Too Bad».

Jan Dahle

Reklame
Ikke helt på høyden