Nesten


Snakecharmer «Second Skin»
Frontiers

Tilbake i 2013 ga Snakecharmer ut sitt gode debutalbum, og når bandet nå er fremme ved oppfølgeren har det vært et lite hamskifte. Whitesnake-legenden Micky Moody har pakka gitarkofferten, og overlatt plassen til Simon McBride, men ellers består bandet fortsatt av laget med medlemmer fra blant andre Whitesnake, Black Sabbath, Heartland, Wishbone Ash og Thunder.

Oppskrifta er fortsatt rock av den svært klassiske typen, og bandet leverer godt på fremføringssiden. Låtmaterialet blir likevel litt anonymt, noe som blir klart allerede i åpningssporet, «Sounds Like A Plan». Det låter flott med Adam Wakemans orgel, og blåserarrangementet tilfører også et klassisk element, men uten at låta når helt frem. Dette litt halvveispreget er også tydelig i blant andre «Hell Of A Way To Live», og balladen «Fade Away».

Melodimessig tar det seg derimot opp med «That Kind Of Love», som er lettere og luftigere i uttrykket, og med gode koringer. Tyngden, med orgelteppet, gjør «Are You Ready To Fly» til ei låt med et tøft uttrykk – der også gitarsoloen gjør seg godt – selv om det igjen blir litt anonymt på melodisiden. «Dress It Up» er på sin side et spor med trivelig melodibruk.

Snakecharmer vinner altså mye på det musikalske uttrykket, og liker du tradisjonell britisk tungrock finner du egentlig en del hyggelig på «Second Skin». Varierer bra gjør gutta også, der den akustiske gitaren plukkes frem til «I’ll Take You As You Are» og den gode «Punching Above My Weight», samtidig som det etter hvert rockes opp i nevnte spor.

I «Forgive & Forget» er det et bra blues-groove og pianobruk, og dette litt annerledes sporet blir en sen vinner på «Second Skin». Alt i alt er Snakecharmer med det på nippet til å levere noe riktig bra, men sekstetten klarer ikke helt å ro det i land.

Jan Dahle

Reklame
Nesten