It’s hard to be a MGP-er


Ammunition
Oslo, Hard Rock Cafe
9/3-2017

Som en liten oppvarming til lørdagens Melodi Grand Prix – og neste helgs konsert på Union Scene i Drammen – har Åge Sten Nilsen tatt med sitt Ammunition til Hard Rock Cafe, og her skal sekstetten servere både god årgangsrock og noe helt nytt.

Det hele gjøres under litt uhøytidelige rammer, der Nilsen står for en del prat mellom de musikalske innslagene. Når det rockes er det uansett alvor, og gutta setter standarden med «Do You Like It» som første rett på menyen. Åge er sitt typiske ess i front, der han alltid byr på seg selv, og samtidig leverer Erik Mårtensson solid på gitaren ute på venstre side.

Drukner i både lydbildet og det visuelle gjør gitarist Jon Pettersen, der han står på scenas skyggeside. Til tider slår han seg likevel litt løs, og drar klassiske rockeposeringer sammen med bassist Victor Borge. Hard Rock Cafes scene gir uansett ikke plass til de store krumspringene når seks mann er pressa inn der, men Mårtensson og Nilsen gjør det beste ut av situasjonen.

Låtmessig har Ammunition mye godt å by på, og det krydres med noen innslag fra Wig Wam. Gledelig er det i så måte at bandet drar frem «Wall Street», som Wig Wam aldri rakk å spille mange ganger. Før gutta kommer så langt har de sparka godt fra seg med et lite Mötley Crüe-driv i «Tie Me Down», roa den litt ned med «Lighthouse», og servert en urpremiere i form av den catchy og riffdrevne «Freedom Finder».

Ammunition topper seg på mange måter med «Silverback», som er bandet på sitt mest hardtslående, og samtidig fengende. Mye av hemmeligheten til orkesteret ligger i de lett nynnbare låtene, og allsangpotensialet finnes dermed i mye av materialet. «Wild Card» er Ammunition på sitt absolutt mest melodiske, og som livelåt har denne for lengst satt seg som et sikkerstikk.

Det er uansett ikke til å stikke under en stol at Wig Wam-stoffet til tider kan sette Ammunition-originalene litt i skyggen, og selv om Åge sliter med å få til allsang under versa på «Hard To Be A Rock’n Roller», våkner publikum skikkelig under refrenget.

Siden vi i kveld er på et lite MGP-vorspiel, for venner og familie som Åge sier, er det helt naturlig med «In My Dreams» mot slutten av showet. Dermed understrekes det også hvorfor Åge Sten Nilsen er invitert tilbake til TV-underholdningens største fesjå, for dette er ei låt som fortsatt står seg særdeles sterkt.

Kvelden avsluttes selvfølgelig med Ammunitions bidrag til årets norske MGP-finale, og «Wrecking Crew» viser seg som ei sterk låt i konsertsammenheng. Med det har Ammunition levert en trivelig konsert, med et par hint om at det kommende albumet kan klare å leve opp til den gode debuten.

Jan Dahle

Reklame
It’s hard to be a MGP-er