Tilbake til byen

gribbene-ronny_oslo-18-2-17
Gribbene
Oslo, Krøsset
18/2-2017
4-hoyttalere

Oslo-kvartetten Gribbene slapp for noen uker siden sitt glimrende selvtitulerte debutalbum, der det bys på heftig rock med norske tekster. I kveld er tiden så inne for å feire utgivelsen med releaseparty på Krøsset, og med fans, venner og rockekolleger i salen er det dermed bare å starte festen.

Med «Fanga I Ensomhet» og «Angst» sparker gutta i gang konserten, og det blir kjapt klart at Gribbene er litt mer rufsete live enn på den velproduserte plata. Det fungerer likevel bra, og med «Vi Er Gribbene» løfter bandet seg etter hvert opp på et foreløpig toppnivå.

Vokalist og frontmann Marius Roti gjør ikke så mye ut av seg, og låtintroduksjonene hans drukner ofte i at gitarist Kim Raaden Hoque eller trommis Ronny Pøbel drar i gang neste post på programmet. Sånn sett fremstår bandet som litt uryddig, men samtidig gir dette Gribbene en litt punkaktig fremtoning.

gribbene-marius_oslo-18-2-17

Med kun ett album på samvittigheten velger Gribbene å fylle ut settet med fire rykende ferske låter, og både «Patetiske Meg» og «Jeg Er Redd» virker lovende ved første lytt, samtidig som gutta helt klart holder seg innenfor Gribbenes allerede satte rammer. Den midtempo «Alltid Rett» fremstår for øvrig som den sterkeste av de nye låtene.

Hele debutalbumet blir naturlig nok spilt, og «Han Som Hater» og «Tilbake Til Brua» er sterke låter, som også fungerer bra i konsertsammenheng. Når Gribbene avslutter med «Løpefart» – etter 45 minutter på scena – er bandet på sitt aller beste, og setter med det et verdig punktum for kvelden.

Jan Dahle

Reklame
Tilbake til byen