Gribbene gribber

gribbene_gribbene
Gribbene «Gribbene»
Voices Of Wonder
5-hoyttalere

Gribbene er en norsk kvartett som leverer rå og energisk rock, der vokalist Marius Roti befinner seg i front, mens Ronny Pøbel igjen har funnet sin plass bak trommene. Det er likevel gitarist Kim Raaden Hoque som først setter sitt preg på bandets selvtitulerte debutalbum.

Kim riffer i gang «Vi Er Gribbene», og mannens gitarer tilfører et godt øs, mens Marius fremfører melodidiske vokallinjer med en god stemme. Det fortsetter med mer i samme gata med «Løpefart», og det er nettopp kombinasjonen av gitarene og melodiene som er Gribbenes sterke kort. Dette er rett og slett en ypperlig miks mellom det småhissige og det fengende.

Tempoet økes i de mer punka «Meninga» og «Han Som Hater», og låtene klokker inn på under to minutter. Dette handler da også mye om korte låter som slår deg rett i trynet, uten fiksfakserier. Gutta viderefører ånden fra blant andre Raga Rockers og Jokke, og forsøker ikke på noen måte å finne opp nytt krutt. Gribbene er rett og slett et band for folk som liker sin rock rå.

Det varieres likevel, og et spor som «Taper’n» er mer i midtempoland, med melodiske gitarlinjer, men også det fungerer for bandet. «Kampen Mot Kroppen» fremviser veldig god melodibruk, og albumet avsluttes etter 27 minutter med den litt mindre rocka, men desto mer groovy, «Tilbake Til Brua». Dette er igjen glimrende på alle vis, samtidig som gutta igjen viser evne til å variere.

Gribbene er ikke mindre enn obligatorisk lytting for alle som setter pris på den norske rocketradisjonen.

Jan Dahle

Reklame
Gribbene gribber