Tell New Tales (Part 3)

tnt-diesel_drammen-14-1-172
Diesel på Union Scene.

TNTs åpningshelg for årets «Tell No Tales»-turne er fremme ved siste dag. Det betyr at bandet befinner seg i Drammen, der et fullsatt Union Scene tar imot gutta. Med det kan man også slå fast at vi snakker om en publikumsmessig suksess, og alt lover bra for fortsettelsen. Her og nå er det uansett tid for Rock And Roll Dreams’ tredje rapport fra turneen.

I dag er det på mange måter en roligere dag enn de to foregående. Det lå et visst stresselement over generalprøva på Gjøvik, og gårsdagens Rockefeller-konsert hadde alvoret ved å være turneens viktigste konsert over seg. Fremme i Drammen har ting på mange måter satt seg, og det meste forløper veldig rolig dagen igjennom.

tnt-jon-anders_drammen-14-1-17
Jon Anders bedriver trommetest.

Undertegnede labber inn dørene på Union Scene 15:30, og da er backline allerede ferdig rigga. Lydmann Pålen Grenne holder på med sin sedvanlig mikrofonsjekk, mens trommetekniker Jon Anders Wigum banker litt på slagverket.

Backstage rår også roen, og turnemanager Roy Halvorsen har en tydelig mer avslappende dag enn på Rockefeller. Dermed blir vi også sittende og skravle litt, og blant annet kommer vi inn på Halvorsens tid som gitarist i Hotlips på tidlig åttitall. Dette var bandet som utvikla seg fra Blackmail, der trommisen var Diesel Dahl og bassisten het Morten Skaget. Roy har altså lang fartstid i miljøet, og han var også litt med som crew i TNTs tidligste dager.

tnt-roy-roger_drammen-14-1-17
Roy og Roger i samtale.

Den første av musikantene til å finne veien til Union Scene er keyboardist Roger Gilton, som liker å sette opp utstyret selv, for å ha den fulle og hele kontroll. Deretter finner mannen veien til matbordet, der et par brødskiver gjør godt i magen. Samtidig snakker vi om løst og fast, og deriblant gårsdagens konsert, som det er stor enighet om at var en gedigen opptur.

tnt-lars_drammen-14-1-17
Lars i «Bogstadcampen», der strenger skiftes.

Bassist Ove Husemoen er nestemann på plass, og også han er i strålende humør. Mens gitartekniker Lars Bogen holder på med strengeskift sitter latteren løst hos alle, og med typisk barnslig turnehumor klarer vi å få mye moro ut av ei kraftig klype som ligger på scenekanten, og ideer om hvordan Ove skal nå de høyeste tonene når han korer. Det finnes en løsning på alt.

tnt-ronni_drammen-14-1-173
Ronni under dagens lydprøve.

Diesel er ikke i form når han ankommer backstage, og influensaen som også var merkbar dagen i forveien har nå satt enda tydeligere spor. Samtidig tester gitarist Ronni Le Tekrø den akustiske gitaren, og når det er tid for lydprøver for hele bandet forløper dette på vanlig vis. I dag er det «Downhill Racer» og «Child’s Play» som benyttes til formålet.

Nå er det snart middagstid, men før det blir det en prat om blant annet gårsdagens konsert med Ronni. I likhet med alle andre er også gitaristen svært fornøyd med kvelden i forveien, og Tekrø er definitivt klar for å gi jernet også i kveld. Blant andre samtaleemner, der vi sitter i sofaen på backstagerommet, er den kommende plata. Ronni skal legge gitarer mandag og tirsdag, og også på dette feltet er det en oppglødd totning som åpenbarer seg.

tnt-fugleperspektiv_drammen-14-1-17
TNT i fugleperspektiv på Union Scene.

Oppvarmer Rachel Lorin er også på plass, og bandet hennes har endelig fått ei natt på hotellet, etter ei reise som tok 48 timer, og inkluderte to innstilte flyavganger. Det var faktisk bare så vidt gutta rakk frem til Rockefeller i tide. Rachel selv er da også optimistisk for konserten, og har troa på at gutta er i bedre form enn kvelden i forveien.

I timen før Lorin skal på scena er stemningen særdeles god i den norske leiren backstage, og med Yngve «Hoba» Berg og manager Per Alm på plass blir det blant annet fortalt en del krigshistorier fra TNTs turneliv på åttitallet. Man blir aldri lei av den slags, og Hoba som har jobba med det meste som kan krype å gå av norske artister, kan underholde med artige anekdoter fra blant annet turnelivet med Dance With A Stranger.

tnt-tony_drammen-14-1-171
Tony tar kommandoen i Drammen.

Tony Harnell innfinner seg i god tid før Rachel skal på scena, og mens dama og bandet leverer et sett som er så godt som identisk med det vi fikk i går, står TNTs frontmann på siden av scena og følger med. Dette er tross alt en spesiell kveld for ham.

TNT spiller i all hovedsak det samme settet som på Rockefeller, men den akustiske avdelingen droppes i siste liten, til fordel for Tekrøs nærmest legendariske fremføring av «Jon Blund». Dette er nok også noe som treffer et feststemt publikum bedre enn et helt neddempa akustisk sett.

tnt-ronni_drammen-14-1-17
Ronni lever seg inn i musikken.

Bandet leverer bortimot på nivå med oslokonserten, men det er også litt mer løssluppent i dag. Alle føler seg nok tryggere nå etter to konserter, noe som blant annet resulterer i en nærmest dansende Tekrø under «Intuition». Samtidig sitter Diesel – i likhet med i går – bak trommene iført lusekofte og hatt.

tnt-tony-rachel_drammen-14-1-17
Tony frir til Rachel.

Når det er tid for «Northern Lights» kommer så kveldens store begivenhet, der Harnell avbryter det hele for å invitere Rachel opp på scena. Der går sangeren så ned på kne, og frieriet er et faktum.

tnt-ove_drammen-14-1-17
Ove begynner å bli varm i TNT-trøya.

Igjen sparker TNT godt fra seg, og blant høydepunktene i kveld er «Tonight I’m Falling» og, som alltid, «Seven Seas». Ekstranumrene er også i kveld tre «Tell No Tales»-låter, og med det avslutter konserten i turneens ånd.

tnt-tony_drammen-14-1-172
Tony styrer allsangen.

Jan Dahle

Reklame
Tell New Tales (Part 3)