Tell New Tales (Part 2)

tnt-ronni_oslo-13-1-17-2
Ronni på Rockefeller.

Det er fredag og dag to av TNTs «Tell No Tales»-turne. Med det har reisefølget ankommet Oslo, og det er utvilsomt mer som står på spill i kveld enn da bandet spilte på Gjøvik i går. Nå er det et fullsatt Rockefeller som skal ta imot bandet, og det er nødvendig for TNT å løfte seg betraktelig.

Crewet er på plass ved 14-tiden, og når undertegnede ankommer en halvtime senere er rigginga sånn smått i gang. Backdropen er på vei opp, og Jon Anders Wigum og Ove Aunan er i ferd med å bygge trommepodiet, før gutta rigger slagverket.

tnt-hoba-palen_oslo-13-1-17
Hoba og Pålen er veteraner i TNT-sammenheng.

En av de første personene man treffer på er Yngve «Hoba» Berg, som i dag er på plass blant annet som leverandør av backline til oppvarmer Rachel Lorin. Hoba har også ei lang historie i TNTs crew, og han er som vanlig en fornøyelse å treffe igjen, der humoren alltid sitter løst.

Hoba har også kommet med en Marshall-vegg, som er med på å gi dagens TNT-scene et klassisk rockepreg. Sånn sett er det allerede nå klart at bandet kommer til å presentere seg på en betydelig tøffere måte i kveld enn på den lille scena på Huset i går. Det er da også med Rockefeller-konserten turneen for alvor sparkes i gang, så det er nå det virkelig gjelder.

tnt-roy_oslo-13-1-17
Roy i arbeid.

Turnemanager Roy Halvorsen inntar Rockefeller ved halv firetiden for å ta kontroll på rockegalskapen, og omtrent samtidig kan merchandise-ansvarlige Frode Fevang endelig slippe jubelen løs da det viser seg at de nye t-skjortene og hettegenserne har ankommet. Nå er det full pakke i Hennes & Mauritz avdeling TNT.

tnt-frode_oslo-13-1-17
Frode pakker ut rykende ferske t-skjorter.

Samtidig jobber gitartekniker Lars Bogen med sitt ute på scenas høyre side, og etter hvert kommer tangentist Roger Gilton for å koble opp brettet på motsatt sceneside. Det nærmer seg også soundcheck, men før den tid ankommer gitarist Ronni Le Tekrø for å gjøre et intervju med en tilreisende representant fra den finske rockepressa.

Undertegnede har slengt seg ned i en stol backstage – en gammel kropp må tross alt hvile – og det er en tydelig gira Tekrø som slår seg ned for en liten prat før gitarene skal testes. Han nipper til noe brunt i et lite glass, og skravler i vei på typisk Tekrø-vis. Gitaristen er tydeligvis i form i dag.

tnt-soundcheck_oslo-13-1-17
Soundcheck på Rockefeller.

Soundchecken går greit, der blant annet «My Religion», «Child’s Play» og «Forever Shine On» får sine gjennomkjøringer. Det blir også tid for gutta til å finpusse litt på Tekrøs solospot. Vokalist Tony Harnell er ikke med på ettermiddagens lydprøve, og etter gårsdagens problemer for mannen i front er det ikke tvil om at man føler en viss skepsis.

Beroligende er det da å etter hvert se en opplagt Harnell ankomme backstage. Mannen virker avslappa, og er i godt humør der han mingler med crew og gutta som backer mannens utkårede, Rachel Lorin. Etter hvert begynner da også Tony og Rachel med felles vokaloppvarming, fra hver sine båser i backstageområdet. Stemningen er med andre ord på topp, og nå nærmer det seg showtime.

rachel-lorin_oslo-13-1-17
Rachel Lorin varmer opp publikum.

Rachel Lorin og hennes fire sortkledde medmusikanter åpner kvelden med å levere 40 minutter med melodiøs hardrock, der repertoaret er en miks mellom egne låter som «I Hate You» og «Touch», og covere som «Immigrant Song» – som på midten av åttitallet for øvrig var et fast innslag på TNTs setlister – «Still Of The Night» og «Welcome To The Jungle».

tnt-ronni_oslo-13-1-17
Ronni i dyp konsentrasjon.

TNT åpner konserten akkurat som på Gjøvik, med «Give Me A Sign» og «As Far As The Eye Can See». Spenningsmomentet Harnell skal vise seg å være i klart bedre form enn kvelden i forveien, men det er en rufsete stemme som åpenbarer seg i mellomsnakket. Under låtene fungerer det uansett så mye bedre enn 24 timer tidligere, selv om sangeren sliter noe med blant annet rolige låter som «Child’s Play» og den akustiske «Lionheart».

tnt-tony_oslo-13-1-17
Tony gir alt.

Bandet låter bra, og igjen er det opplagt at bassist Ove Husemoen glir godt inn i TNT-uttrykket. Ronni på sin side er heftig på gitaren, og gir sitt typiske driv til låter som «Desperate Night» og «Forever Shine On». Dermed er alle elementene på plass, og TNT leverer en ganske eksplosiv opptreden, mye takket være en innsatsvillig Harnell.

tnt-setlist_oslo-13-1-17

I kveld får vi da også den hele og fulle setlista, hvilket betyr at sju låter fra jubileumsalbumet plukkes opp av hatten. Blant disse er avslutningstroikaen «Listen To Your Heart», «10.000 Lovers (In One)» og «Everyone’s A Star». Med det har TNT gjort det nødvendige løftet fra gårsdagens generalprøve, og det har samtidig vært en fornøyelse å se alle etasjene på Rockefeller rocke til bandets klassiske og melodiøse rock.

tnt-tnt_oslo-13-1-17
TNT takker for seg.

Etter konserten fylles backstage etter hvert opp av venner, kjente og fans, men noen av oss tar kvelden relativt tidlig. Det er tross alt en ny dag og ny konsert i morgen…

Jan Dahle

Reklame
Tell New Tales (Part 2)