Et forsinka skudd fra Vestfold

revolver_perler-for-svin
Revolver «Perler For Svin»
Revolvermusikk
4-hoyttalere

De som har fulgt med på norsk rock en stund har muligens fått med seg Shirleys Temple, som holdt det gående på siste halvdel av nittitallet og utover på 2000-tallet. Vestfoldingene slapp et par album og noen singler/EP-er, deriblant «Asshole» som ble plukka opp av Kiss-bassist Gene Simmons. Etter hvert bytta gutta navn til Revolver, og gikk over til et norskspråklig uttrykk. Et album ble så spilt inn for omkring fem år siden, men aldri sluppet, før nå.

Det åpner med den kjappe og hardtslående «Min Maskin», og akkurat som med Shirleys Temple handler det i første omgang om det melodiøse preget, selv om energien absolutt er tilstede. Gitarist Truls Nilsen legger også på godt soloarbeid, som krydder til Frank A. Tostrups låter.

Det er et mer dynamisk uttrykk som åpenbarer seg i «Idiot», og med det blir det også i hovedsak et snillere preg på låta. Dermed aner man også allerede i skivas andre spor at Revolver evner å variere innenfor sitt rockeformat, noe som blant annet fører til et tyngre uttrykk i «Svingstang», en tur innom balladeland i «Autopilot», et sprettent og muntert poprock-preg i «Kyrie», og et særdeles godt riffdriv i den melodiøse «Lys Lue».

Platas tittelspor er «Asshole» i norsk versjon, men melodiperla er ellers den samme, og denne burde så absolutt bli en hit. Her understreker virkelig Tostrup hvilken meloditeft han har når han er på sitt beste.

Gutta låner også Kaizers Orchestras «Hjerteknuser», og i Revolvers versjon snakker vi om ei låt som er rett frem energisk rock. Et enda høyere tempo åpenbarer seg i «Infantil», og gutta kler det å gasse på litt ekstra. Samtidig svinger det også godt av ei riffbasert låt som «Keiser & Gud», der melodibruken også er sterk i ei låt som kjapt låser seg fast i hjernebarken.

På sitt mest allsangvennlige er Revolver i «Josephine», der sommerlig kjærlighet beskrives med et popa preg. Det hele avsluttes etter 15 låter med «Takk Og Adjø», der den akustiske gitaren er hovedinstrumentet. Med det takker Revolver for seg på en neddempa måte, som en kontrast til det mer energiske uttrykket kvartetten ofte frembringer på «Perler For Svin».

Jan Dahle

Reklame
Et forsinka skudd fra Vestfold