Godt levert fra melodiøse jubilanter

night-ranger_35-years-and-a-night-in-chicago
Night Ranger «35 Years And A Night In Chicago»
Frontiers
4-hoyttalere

Night Ranger er vel ikke å betrakte som et allment kjent band her til lands, men blant kjennere av melodisk rock har kvintetten gjerne ei høy stjerne. Når bandet nå markerer 35 år i bransjen, med utgivelse av DVD/Blu-ray/CD fra årets besøk i Chicago, er det uansett ingen unnskyldning for ikke å sjekke ut Night Ranger.

I løpet av 100 minutter får vi et lite overblikk over Night Rangers musikalske historie, med blant andre «Eddie’s Comin’ Out Tonight» og den rocka rifflåta «Night Ranger» fra debutalbumet «Dawn Patrol», frem til det gode tittelsporet fra 2014s «High Road».

Det åpner godt med «Touch Of Madness», og følges på med den solide «Sing Me Away». Dermed har allerede både Jack Blades og Kelly Keagy fått vist seg frem på vokalsiden, samtidig som Brad Gillis regjerer på gitaren. Også ferskingen Keri Kelli trår til med sologitar innimellom Brads briljering, så her er det plass til hele bandet. Også tangentist Eric Levy får dominere soundet når vi er fremme ved «Rumors In The Air».

«Growin’ Up In California» er blant flere låter der gutta også får fremheva sine koringer, så på alle måter er dette godt fremført. På produksjonssiden er det visuelle godkjent, mens lyden er passe rå for et liveopptak.

Trommis Keagy får muligheten til å ta turen frem på scena for å synge under balladen «Sentimental Street», og den akustiske «Goodbye», men mannen sitter også godt synlig ute på scenas høyre side. I front er Blades det naturlige midtpunkt, der han blant annet forteller litt historier, i tillegg til å gjøre en solid jobb både på sang og bass.

Underveis trekkes den rykende ferske – og foreløpig uutgitte i studioversjon – «Day + Night» frem, og det er ei god rockelåt, som gir håp for det kommende studioalbumet.

Mot slutten av konserten står flere av Night Rangers sterkeste låter på programmet, og dermed er det bare å nyte stoff som «Don’t Tell Me You Love Me», «(You Can Still) Rock In America», og ikke minst mesterverket «Sister Christian».

Jan Dahle

Reklame
Godt levert fra melodiøse jubilanter