Tire Tracks And Broken Hearts

Whistle Down The Wind_Songs From Whistle Down The Wind

Et samarbeid mellom Andrew Lloyd Webber og Jim Steinman var nær ved å bli en realitet da førstnevnte skrev den mesterlige «The Phantom Of The Opera», men den gang stranda det hele, og i stedet for Steinman ble det i hovedsak Charles Hart som skrev tekstene til Fantomet, Christine, Raoul og resten av persongalleriet. Utover på nittitallet ble det derimot alvor, og mens Webber skrev musikken til «Whistle Down The Wind» sto Steinman for lyrikken.

Musikalen hadde en prøveoppsetning i Washington i 1996, mens den ble satt opp i all sin prakt i London i 1998. I forbindelse med Washington-oppsetningen ble det gitt ut en singel, men da tiden var inne for full pakke i London ble det sluppet både cast-album og ei all star-plate, der blant andre Meat Loaf, Tom Jones, Boyzone, Tina Arena og Bonnie Tyler bidro. Det er sistnevntes bidrag vi skal se på nå.

Bonnie synger «Tire Tracks And Broken Hearts», og med Jim som produsent låter dette seriøst Steinman, selv om musikken altså er kreditert til Webber. Uttrykket er veldig programmert, og det er Jims samarbeidspartner Jeff Bova som står for deler av programmeringene og arrangementet.

Låta begynner rolig, men etter ett minutt smeller det til, og den velkjente Steinman-storheten ligger over det hele. Når det bygges ytterligere opp i refrenget, og koringene etter hvert kommer inn blir det stadig mer pompøst. Med blant andre Elaine Caswell, Eric Troyer og Kasim Sulton i koret er mange av de tradisjonelle stemmene på plass, og dermed skapes det typiske Steinman-uttrykket. Resultatet er glimrende.

andrew-lloyd-webber_the-royal-albert-hall-celebration

Rundt London-lanseringa av «Whistle Down The Wind» skulle Webber feire sin 50-årsdag med storslått show i Royal Albert Hall, og denne fenomenale konserten er utgitt på DVD med tittelen «The Royal Albert Hall Celebration». Dette er et obligatorisk kjøp for alle som liker Webbers musikk, der blant andre Elaine Paige, Sarah Brightman, Antonio Banderas, Glenn Close og Bonnie Tyler er med. Dermed finner vi her en god liveversjon av «Tire Tracks And Broken Hearts».

Whistle Down The Wind_Original Cast Recording

I forbindelse med London-oppsetningen av «Whistle Down The Wind» kom det obligatoriske cast-albumet, og dermed får vi høre «Tire Tracks And Broken Hearts» i all sin musikalprakt. Her får vi låta som en duett mellom det unge paret Candy (Veronica Hart) og Amos (Dean Collinson), og disse fremfører en tekst med flere velkjente Steinman-fraser.

Også her bedriver Jim altså gjenbruk, der ungdommene synger om trangen til å komme seg vekk fra det gudsforlatte stedet de bor. Om stedet nå er så gudsforlatt er uvisst siden handlinga tar for seg spørsmålet om Jesus har funnet veien til bygda. Produksjonen er det, som typisk er for Webber-innspillinger, Andrew Lloyd Webber og Nigel Wright som står for.

kenneth-posey_tire-tracks

«Tire Tracks And Broken Hearts» er langt fra like populær å spille inn som «No Matter What» og musikalens tittelspor, men i 2002 gjorde Kenneth Posey en versjon på sitt «Tire Tracks»-minialbum. Han gjør en grei versjon med Leah Delos Santos som duettpartner. På plata finner du ellers blant annet «Whistle Down The Wind»-kuttet «A Kiss Is A Terrible Thing To Waste» og et par låter fra «The Rocky Horror Show».

Når det gjelder «Whistle Down The Wind» ble den aldri en like stor suksess som mange andre Webber-musikaler, men den er definitivt oppe blant undertegnedes favoritter, sammen med «Jesus Christ Superstar» og «The Phantom Of The Opera».

Jan Dahle

Reklame
Tire Tracks And Broken Hearts