Nittitallsinspirert stavangertrio

world-at-large_world-at-large
World At Large «World At Large»
On Top Recordings
4-hoyttalere

World At Large er en stavangertrio som spiller rock med røtter i nittitallet, og sier at Radiohead, Faith No More og Foo Fighters er blant inspirasjonskildene. Dermed er det klart for musikk i et grenseland mellom det popa og det mer rocka.

«The Difference» er ganske fengende, med et rytmebasert uttrykk leda av trommis Magnar Hansen, og gitarer med varierende uttrykk fra Jo Tandrevold, mens «Endure» er noe mer hardtslående. Bandet bruker dynamikken effektivt, og når gutta kombinerer dette med sine beste melodier fungerer det bra.

Bassist Leif Harald Flikkeid får en dominerende plass i lydbildet i «Discipline», og nevnte mann leverer også god vokal på plata. Det er uansett Tandrevolds gitarer som løfter skiva, der evnen til å skifte mellom småplukk og det mer rufsete er med på å skape variasjon.

Det er mer tyngde i «Insidious», der gitarene trøkker til litt ekstra, samtidig som trommene skaper et interessant driv. Dette er World At Large på sitt absolutt beste, og uttrykksmessig i et helt annet landskap enn den tidvis mer fintfølende «Inglorious».

«Samsarian» låner en del fra Depeche Mode, mens tangentene får dra melodilinjer i den avsluttende «Fear Fear», som melodimessig er sterk i versene. Med det setter gutta punktum for ei hyggelig plate.

Jan Dahle

Nittitallsinspirert stavangertrio