Akustisk, igjen

statusc-quo_aquostic-ii
Status Quo «Aquostic II – That’s A Fact!»
e-a-r
4-hoyttalere

For to år siden slapp Status Quo «Aquostic – Stripped Bare», og nå er oppfølgeren ute. Det betyr at vi nok en gang får klassiske låter i ny og nedstrippa tapning, i tillegg til at det er funnet plass til par nye komposisjoner.

Innledningsvis tas lytteren med tilbake til midten av syttitallet når «That’s A Fact» fra «Blue For You» er første spor, og det låter bra der bandets akustiske instrumenter backes av strykere. I løpet av 14 spor blir vi tatt med helt tilbake til 1968 i form av «Ice In The Sun», mens «Belavista Man» drar reisa helt frem til 2005. Sånn sett er dette en form for overblikk over mye av Status Quos historie.

Med relativt lavt tempo og trekkspill blir «Roll Over Lay Down» til noe helt annet enn man er vant til, men så er vel også poenget å gjøre noe nytt med materialet. Da er selvfølgelig spørsmålet hvor klart et Status Quo-publikum er for noe sånt, men etter tidligere akustiske utgivelser vet vel fansen nå om dette vil falle i smak eller ikke.

«Dear John» dras litt i en «Eleanor Rigby»-retning grunnet strykerne innledningsvis, og selv etter at gitarene kommer inn beholdes det nedstrippa balladenivået. Tempoet økes når «In The Army Now» følger, og for denne skribenten fungerer alt dette. Bandet som alltid har blitt beskyldt for å være endimensjonalt tilfører noe annerledes til katalogen, og det er så absolutt helt greit for det svinger fortsatt av musikken, og trivselsfaktoren er høy.

Når det gjelder de nye låtene er disse skrevet av tangentist Andy Bown, og først ut er «One For The Road», som er en helt grei ballade. «One Of Everything» er på sin side ei trivelig akustisk poplåt, så de nye spora gjør seg greit på skiva.

Det er uansett klassikerne som er vinnerne her, og «Hold You Back» er en ener, og «Lover Of The Human Race» er et fint kutt. I det hele tatt er «Aquostic II – That’s A Fact!» ei koselig skive å spille mens du fyrer i peisen en kald og guffen høstkveld.

CD-en kan for øvrig også kjøpes i dobbelutgave, der du får både flere studioinnspillinger, og noen liveopptak.

Jan Dahle

Reklame
Akustisk, igjen