Tungt og groovy

glenn-hughes_resonate
Glenn Hughes «Resonate»
Frontiers
5-hoyttalere

Glenn Hughes vil for all tid være knytta til den etter hvert store Deep Purple-familien, og hans viktige bidrag til de tre studioplatene han gjorde med bandet er udiskutable. Før den tid hadde bassisten også gjort seg bemerka i Trapeze, og senere har han blant annet samarbeida med Gary Moore, vært innom Black Sabbath, og vært en del av Black Country Communion. Hughes har med andre ord satt mange spor etter seg i rockehistorien, og blant disse er også ei rekke soloalbum, der «Resonate» er det ferskeste tilskuddet.

Med «Heavy» åpner «Resonate» tungt og groovy, med Red Hot Chili Peppers-trommis Chad Smith som gjest. Det låter umiskjennelig Hughes, der den særegne stemmen som vanlig har en sentral rolle. Musikalsk fortsetter det tunge uttrykket med «My Town», og sånn sett er dette musikk som slår deg rett i trynet.

Her er det rett og slett tung rock som gjelder, og det soul-preget som Glenn tidvis har hatt over musikken er dytta ut på sidelinja. Gitarist Søren Andersen ligger i front, mens Glenn selv og trommis Pontus Engborg legger et tungt og tett groove. Dermed sitter låter som «Flow» og den mer dynamiske «Stumble And Go» bra.

Selv når det legges litt mer vekt på melodisiden, som i «Let It Shine», er gitarene tunge, men i «Steady» gis det også mer plass til tangentist Lachy Doley i ei låt som er litt lettere til beins. Et solid bass-groove i «God Of Money» varierer uttrykket, men innenfor den tunge ramma som er satt for albumet.

Med «When I Fall» byr Glenn omsider på et pusterom i form av en ballade, der Doley legger fint orgel bak Hughes’ alltid gode vokal. Etter hvert finner Glenn også frem sine mer funka sider når tiden er inne for «Landmines», men disse lettere spora glir likevel godt inn i helheten på ei ellers tung plate.

Den avsluttende «Long Time Gone» åpner akustisk, før det fulle bandet trøkker til, og med det avslutter «Resonate» på godt vis. Dermed har også Glenn Hughes vist at det fortsatt er mye musikalsk liv i kroppen, og at vi så absolutt ikke skal avskrive mannen ennå.

Jan Dahle

Tungt og groovy