Litt halvveis

graham-bonnet-band_the-book
Graham Bonnet Band «The Book»
Frontiers
3-hoyttalere

Graham Bonnet har en fortid fra blant annet Rainbow, MSG og hans eget Alcatrazz, og med det er mannens posisjon i tungrock-historien sikra. Vokalisten har også en håndfull soloalbum på samvittigheten, og nå er han aktuell med Graham Bonnet Band, der også den tidligere Alcatrazz-tangentisten Jimmy Waldo er med på laget. «The Book» er for øvrig en dobbel-CD, der det bys på både nytt og gammelt låtmateriale.

Når «Into The Night» sparker i gang «The Book» er det med et veldig tradisjonelt hardrock-sound, og med det leverer mannen og bandet akkurat det fansen ønsker seg. Låtmessig er det godkjent, men på vokalsiden bærer Bonnet noe preg av alderen. Det hele låter uansett helt greit, men uten at du som lytter virkelig blir revet med.

Med «Welcome To My Home» legges det så over i et mer melodiøst landskap, og Conrado Pesinatos gitarer kombineres godt med Jimmy Waldos orgel. Det blir likevel noe halvveis over det, der du hele tiden sitter med følelsen av at det ikke helt løsner. Det durer i vei med midt på treet låter og produksjon, og det er langt igjen til «Down To Earth», «Assault Attack» og «Disturbing The Peace».

Det er en viss energi å spore i «Dead Man Walking», og det er tyngde i «Strangest Day», men på sitt beste er «The Book» når melodiene får mest spillerom, slik som i «Rider», der både gitar- og vokallinjer sitter veldig godt. Det er også en viss friskhet i «Where Were You», og tittelsporet tilfører en liten Rainbow-følelse, men «The Book» er uansett for ujevn, og til tider intetsigende, til å engasjere nevneverdig.

Den andre disken kan vel regnes som bonus, og her er det 16 nyinnspillinger av låter fra Bonnets rikholdige karriere. Innholdsmessig er dette mye av dagens konsertsett, men vi snakker likevel om studioinnspillinger, og sånn sett hadde nok et liveopptak vært mer interessant.

Det hele låter uansett greit, og Pesinato gjør – som på scena – en hederlig innsats når det gjelder å dra seg gjennom låter originalt spilt av storheter som Ritchie Blackmore, Michael Schenker og Steve Vai.

«Eyes Of The World» er først ut, og deretter kommer blant annet godbiter som «All Night Long», «Since You Been Gone», «Assault Attack» og «God Blessed Video». Det låter relativt bra, men uten å matche originalene. Som en slags oppsummering av Bonnets karriere fungerer det likevel på sitt vis.

Jan Dahle

Reklame
Litt halvveis