Menneskets melodiøse natur

hardline_human-nature
Hardline «Human Nature»
Frontiers
4-hoyttalere

Hardline var opprinnelig Johnny og Joey Gioelis band, og ved å få med seg Todd Jensen, Neal Schon og Deen Castronovo på debutalbumet, «Double Eclipse», fikk brødrene stor oppmerksomhet i 1992 med noe som plutselig var i nærheten av å kunne kalles ei supergruppe. Det opprinnelige laget gjorde kun denne ene skiva, og det har vært mye gjennomtrekk i bandet siden den gang, der vokalist Johnny er eneste stabile medlem. I løpet av denne tiden har mannen likevel gjort seg mest bemerka som stemmen bak Axel Rudi Pell, men Hardline har også sluppet skiver nå og da, og er nå fremme ved studioplate nummer fem.

På mange måter fremstår dagens Hardline mer som nok et Frontiers-prosjekt enn et band, der husprodusent Alessandro Del Vecchio bidrar både som låtskriver og knottskruer. Del Vecchio står også for tangentspillet, mens Josh Ramos tilfører gode gitarer. Denne kombinasjonen fungerer bra, der soundet befinner seg et sted mellom polert og gitarbasert.

Når det fungerer som best på låtsiden blir da også resultatet veldig godt, slik som i «Nobody’s Fool». Med «Trapped In Muddy Water» kombineres det luftige med litt tyngde, og med denne gode dynamikken skapes ei sterk låt. Den mer hardtslående «Running On Empty» fremviser også melodiøse sider, og et godt rocka uttrykk opprettholdes i «The World Is Falling Down».

«United We Stand» og tittelsporet roer det litt ned, og samtidig får Ramos vist frem sine melodiske solosider. Gitaristen står i det hele tatt for et sterkt bidrag til plata, og masseproduksjonsfølelsen mange av Frontiers-utgivelsene har hatt de siste åra er ikke påfallende på «Human Nature».

Helt ned på pianonivå tas den med «Take You Home», og her beholdes det nakne uttrykket låta igjennom, så vi snakker ikke om oppbygging til den typiske power balladen. Pianoet får også plass i lydbildet i «Where The North Wind Blows», men her er det også tunge gitarer, og resultatet er et høydepunkt på albumet.

Den avsluttende «Fighting The Battle» kombinerer igjen tyngde og luftige partier med det melodiøse, og dermed avslutter «Human Nature» solid. Samtidig er det bare å konkludere med at Hardline har levert ei god plate.

Jan Dahle

Menneskets melodiøse natur