Loving You’s A Dirty Job But Somebody’s Gotta Do It

bonnie-tyler_loving-yous-a-dirty-job-v1

Med Meat Loafs «Braver Than We Are» i friskt minne tar vi en titt på en av låtene derifra i «Månedens Steinman», men siden den utvalgte godbiten opprinnelig ble gitt ut av Bonnie Tyler er det der vi tar utgangspunktet når historien om «Loving You’s A Dirty Job But Somebody’s Gotta Do It» skal fortelles.

Kombinasjonen Bonnie Tyler og Jim Steinman hadde vist seg som fenomenal, både musikalsk og kommersielt, da duoen samarbeida på «Faster Than The Speed Of Night» i 1983. Resultatet var blant annet storhiten «Total Eclipse Of The Heart», og suksessformelen ble fulgt opp med «Holding Out For A Hero» til «Footloose»-soundtracket i 1984.

Deretter ble det nok et album i form av «Secret Dreams And Forbidden Fire», som ble sluppet i 1986. I forkant av fullengderen slapp Bonnie singelen «Loving You’s A Dirty Job But Somebody’s Gotta Do It», som er en duett med Todd Rundgren. Denne kom ut på tampen av 1985.

Etter en keyboardintro kommer gitaren, og etter hvert koret, inn og setter stemningen for de neste åtte minuttene. Hovedpersonen selv synger på sitt særegne og hese vis, og hun har flotte melodilinjer å jobbe med utover i låta. Når Rundgren melder seg på etter to minutter løfter han «Loving You’s A Dirty Job But Somebody’s Gotta Do It» enda mer, og duettpartiene gir ståpels.

I det låta forandrer litt karakter når vi nærmer oss tre minutter løfter Rundgren det hele opp enda en etasje, og det er her albumets tittel åpenbarer seg på tekstsiden. Når Todd er fremme ved linjene der han synger «you’re never gonna see it» kjenner du virkelig desperasjonen i mannens stemme, og skal undertegnede måtte plukke ett vokalparti som det beste fra rockehistorien, må det bli Rundgren her og nå. Dette er fenomenalt på alle måter.

Korarrangementene underveis er veldig typisk for Jim Steinmans musikk, og det er selvfølgelig Todd Rundgren som står for disse. Samtidig produserer Steinman selv det til et passe pompøst uttrykk, mens Eddie Martinez legger en flott gitarsolo underveis.

bonnie-tyler_loving-yous-a-dirty-job-v2 bonnie-tyler_loving-yous-a-dirty-job-v3

Det skal riktignok sies at de to siste minuttene av «Loving You’s A Dirty Job But Somebody’s Gotta Do It» blir litt langdryge, så på det feltet snakker vi om et av få tilfeller der en Steinman-innspilling kan tjene på en singeledit. Bortsett fra dette snakker vi om ei suveren låt, der Rundgren skal ha mye av æra for at resultatet er så godt.

Underveis i prosessen mot ferdig album ble det nemlig gjort en versjon med Steinmans faste samarbeidspartner Rory Dodd som Bonnies motspiller, og selv om dette også er bra, mangler den nerven som Rundgren tilfører. Nevnes bør det også at i videoen til «Loving You’s A Dirty Job But Somebody’s Gotta Do It» er det Hywel Bennett som mimer til Todds vokal, og dermed er det bare å slå fast at det er synd Rundgren selv ikke fant veien også inn i den visuelle versjonen av låta.

zoe-mcculloch_girls-with-guitars

Ellers er det få innspillinger å oppspore av «Loving You’s A Dirty Job But Somebody’s Gotta Do It», men gitarist Zoe McCulloch gjorde en versjon på sin «Girls With Guitars». Her har hun med seg produsent Al Steele på vokal, og dermed får vi duett mellom Steele og Zoes gitar. Dette blir helt sjelløst, og da spesielt i gitarpartiene. Styr unna.

Med det er vi fremme ved Meat Loaf og hans ferske versjon, og denne er litt mer rocka i uttrykket – mye takket være John Micelis trommespill – enn Bonnie Tylers versjon. Sånn sett har produsent Paul Crook satt sitt preg på den, men samtidig hemmes det hele av Meats svært begrensa stemme. Duettpartneren Stacy Michelle synger bra, men uten å være i nærheten av å gjenskape den nerven Rundgren tilførte.

Meat Loaf_Braver Than We Are

Som alt annet på «Braver Than We Are» sitter man dermed igjen med tankene om hvor mye bedre dette kunne vært om Meat fortsatt hadde hatt stemmeprakten i orden. Dermed er det også bare å returnere til Bonnie Tyler og Todd Rundgrens fenomenale versjon, som det er umulig å bli lei av.

Jan Dahle

Reklame
Loving You’s A Dirty Job But Somebody’s Gotta Do It