Evigunge rockere

tyketto_reach
Tyketto «Reach»
Frontiers
4-hoyttalere

Det har gått 25 år siden Tyketto tok fansen av melodisk rock på senga med den fenomenale singelen «Forever Young», og albumet «Don’t Come Easy». I front var vokalist Danny Vaughn, med sin flotte stemmeprakt. Dermed mista bandet mye da Vaughn sa takk for seg, men på midten av 2000-tallet skulle Tyketto dukke opp igjen med originalvokalisten, og nå er første plate siden 2012 ute på markedet.

«Reach» åpner plata med det gode tittelsporet, før gutta rocker det opp en del med den kjappere «Big Money». Danny synger fortsatt godt, men man kunne nok ønske at gitarist Chris Green var litt mer i front i lydbildet innledningsvis. Fungerer gjør det likevel, for låtene holder god standard, og et spor som «I Need It Now» er solid og gitardominert.

«Kick Like A Mule» er også mer gitarbasert, og her sparker Tyketto godt i fra seg, muligens inspirert av det aktuelle muldyret. Dette i kontrast til den snillere og mer popa «Circle The Wagons», og balladen «Scream». Dermed byr «Reach» på et variert uttrykk, og med den akustiske og neddempa «Letting Go» vises nok en side ved bandet. Det vesentlige er uansett at gutta har kommet opp med fengende låter, så om det ikke er noen ny «Forever Young» her, er det mange trivelige spor.

Det er mer tyngde i riffinga i «The Fastest Man Alive», og resultatet er veldig bra. Bandet kler dette gitartunge uttrykket, og samtidig får Green utfolde seg på instrumentet. Utover på «Reach» blir det da også bedre plass til gitaristen enn det var innledningsvis, og dermed ender Tyketto opp med ei relativt sterk plate.

Jan Dahle

Evigunge rockere