God sørstatsrock

blackberry-smoke_like-an-arrow
Blackberry Smoke «Like An Arrow»
Earache
4-hoyttalere

Blackberry Smoke er som en god skomaker, og holder seg nær sin lest. Dermed vet du relativt godt hva som er i vente når gutta slipper sitt femte album.

Førstesingelen «Waiting For The Thunder» åpner «Like An Arrow», og dette er ei småseig låt, som ikke byr på bandet på sitt mest melodiske. Det løftes uansett med både orgel- og gitarsolo, og alt i alt åpner plata godt.

Også et spor som «Sunrise In Texas» løftes av godt solospill. Det muntre uttrykket overtar når du får et snev av country i «Let It Burn», og dette svinger seriøst. Dette er da også skivas klare ener, fulgt av den sterke riffprega «Workin’ For The Workin’ Man».

Det krydres med piano, mens den akustiske gitaren plukkes frem til balladen «The Good Life». Også «Running Through Time» byr på det litt akustiske, og «Ain’t Gonna Wait» er nok et godt kutt med et strømløst preg, mens det er et litt røffere uttrykk i det midtempo tittelsporet.

Låtmessig er nok ikke «Like An Arrow» Blackberry Smoke på sitt aller sterkeste, men «Ought To Know» er god, og den funka «Believe You Me» er et bra og annerledes innslag på skiva. Avslutter det hele gjør «Free On The Wing», der Gregg Allman gjester.

Med det har Blackberry Smoke nok en gang levert bra, men helt på høyde med bandets to foregående album er det ikke.

Jan Dahle

Reklame
God sørstatsrock