Diesel Dahls all star-lag

tindrum_nebbenes-10-9-16-1
TinDrum
Eidsvoll Verk, Gamle Nebbenes Kro
10/9-2016
4

Det er klart for mimrestund på Gamle Nebbenes Kro når TinDrum inviterer til fest, med Dag Ingebrigtsen og Kee Marcello på laget. Dessverre er bare trommis Diesel Dahl igjen fra den opprinnelige TinDrum-besetningen, men det skal ikke hindre dette i å bli en til tider svært hyggelig affære.

tindrum-beatrix_nebbenes-10-9-16-1

Bak mikrofonen finner vi Beathe «Beatrix» Sanden (eks Diabla), og hennes vokal ligger ikke langt fra Toves. Dermed fungerer det også bra når det gamle TinDrum-materialet trekkes frem. Det åpner uansett med «(I Was) Made For Rock’n Roll» – som Dag Ingebrigtsen opprinnelig sang – og bandet viser seg å holde mål.

Nå er ikke det egentlig en overraskelse, for med Erik Eriksen (Dag Ingebrigtsen & The Dynamite Kids) og Tore Moren (eks Jorn) er det et solid lag som befinner seg i front av Diesel. På tangenter og vinkelsliper finner vi Trudy The Rudy (Dag Ingebrigtsen & The Dynamite Kids), og denne kvintetten leverer første del av konserten.

tindrum-tore_nebbenes-10-9-16-1

«Midnite Dynamite» og «Hello, The World Is Calling» er sikre kort for et publikum som ikke har problemer med å huske seg tilbake til 1988, og Moren kommer godt ut av det når han drar seg gjennom Trond Øiens soloer. Det er uansett klart at gitaristen har store sko å fylle, for Øien, Flakne og Tekrø står tross alt bak originalgitarene på kveldens materiale. Tore er uansett så dyktig at dette altså går veldig bra, selv om det selvfølgelig ikke blir helt det samme.

Det roes ned med «Rain», før kveldens første store høydepunkt kommer i form av «Horoscope». Beatrix synger godt, og leverer på den måten, men som frontfigur blir hun litt for forsiktig. Norges ultimate frontmann skal uansett overta, og når Dag Ingebrigtsen kommer inn blir det dermed straks mer show.

tindrum-erik_nebbenes-10-9-16-1

Det skal riktignok bli en litt trøblete start på denne delen av konserten, for strømmen går på scena under første vers av «Hun Er Forelska I Lærer’n». Problemet fikses uansett kjapt, og dermed er det klart for allsangversjon av klassikeren fra 1980. Dag overlater rett og slett mye av sangen til publikum, men så er da også fansen i salen mer enn klar for oppdraget.

Ingebrigtsen har en usedvanlig sterk låtkatalog, og at han beveger seg over i TNT-land er selvfølgelig svært fornøyelig. «Seven Seas» er også som skapt for publikumsdeltakelse, og «Eddie» er alltid et gledelig gjenhør. Med Dags scenepersonlighet, og et slikt låtmateriale, må det bare bli særdeles trivelig.

tindrum-dag_nebbenes-10-9-16-1

Et litt overraskende låtvalg er «Kyss Mæ Godnatt» – fra «Hits Fra Kids», som ble sluppet så sent som i 2007 – og dermed plukker Ingebrigtsen frem kassegitaren for å roe det litt ned. Med en av The Kids’ absolutt beste låter, «Sexy», rockes det opp igjen, og samtidig finner Trudy The Rudy veien frem på scenekanten for å bedrive sitt gnistshow.

Diesels solo er definitivt ikke noe å skrive hjem om, men når trommisen sparker i gang «Harley-Davidson» blir selvfølgelig slike meningsløse innslag fort glemt. Dette er norsk hardrock-historie på sitt ypperste, og Dag viser at han fortsatt har energien i behold. Sånn sett holder mannen seg uforskamma godt på alle måter.

tindrum-trudy_nebbenes-10-9-16-2

Morens solospott blir et greit pauseinnslag, men det er strengt tatt ikke slikt publikum har kommet for. Folk er her for å gjenoppleve sin musikalske ungdom, og med Europes tidligere gitarist Kee Marcello som gjest ligger alt til rette for mer god mimring. Dessverre skal denne delen av konserten vise seg å bli en nedtur.

Det fungerer greit nok når svensken inntar scena for «Superstitious», som inkluder litt improvisasjon og en snutt «No Woman, No Cry». Kee synger uansett ikke veldig godt, og med «Here Comes The Night» får kveldens ellers så solide setliste seg en liten knekk. Småmorsomt er det å se Marcello i en så intim setting, og her og der glimter han til på gitaren, men for det meste vil ikke ting helt stemme for ham i kveld.

tindrum-kee_nebbenes-10-9-16-2

Når tiden er inne for «Rock The Night» deler Kee vokalen med Beatrix – som for øvrig holder stand hele kvelden, der hun korer for både Dag og Kee – og samtidig overlates soloarbeidet til Moren. Nå er det i alle fall litt partystemning igjen, men den påfølgende «Carrie» ramler igjen litt fra hverandre.

En pianoversjon av TinDrums «The Show Must Go On» blir helt grei, men det er med «Drums Of War» konserten skal løftes på ny. Nå deler Beatrix og Dag på versene, og dette kan ikke slå feil. Konserten er uansett inne i en ujevn avslutningsperiode, og «The Final Countdown» – med alle kveldens musikere og sangere på scena – blir rett og slett en stor nedtur. Det hangler både her og der, og dermed blir det som burde vært et av høydepunktene det stikk motsatte.

tindrum-diesel_nebbenes-10-9-16-2

Det er nå opp til Dag å redde stumpene, og med «Vil Du Værra Med Mæ Hjæm I Natt» klarer han det. Dermed avslutter det godt, og store deler av konserten har da også vært virkelig fornøyelig. Da er det bare så synd at det ikke ble videre suksess med den svenske gjesten.

Jan Dahle

Reklame
Diesel Dahls all star-lag