En verdig avskjed

black-sabbath_the-end-poster
Black Sabbath
Halden, Tons Of Rock
23/6-2016
4

Det er ingen tvil om hva som er den største begivenheten på årets Tons Of Rock, og det understrekes da også når Black Sabbath som første band noen sinne fyller området foran hovedscena.

Som typisk er høres Ozzy Osbournes stemme over PA-en før showet drar i gang, og i det introfilmen nærmer seg slutten høres lydene som matcher kveldens regnvær. Det er selvfølgelig «Black Sabbath» som er på gang, og Birmingham-gutta følger på med «Fairies Wear Boots».

Det låter tungt og tett, og på toppen ligger Ozzy. Vi har hørt sistnevnte i dårligere form, så dette fungerer på sitt vis. Ozzy tryner riktignok vokalmessig halvveis ut i en gledelig «After Forever», så det går litt opp og ned for frontmannen som tasser forsiktig rundt på scena. At diksjonen er så som så når mannen snakker mellom låtene får så være, for på denne siste Black Sabbath-turnéen skal vi kanskje bare være fornøyd med at alle mann fortsatt er oppegående.

Tony Iommi riffer tungt som bare han gjør, og Geezer Butler basser fornøyelig. Når han drar i gang «N.I.B.» topper da også kvelden seg, men også «Snowblind» – som virkelig får publikum til å ta av når tempoet økes – og «War Pigs», med sedvanlig deling av vokal mellom Ozzy og publikum, er sikre kort i en Black Sabbath-konsert.

«Hand Of Doom» er et gledelig tilskudd til setlista, mens Tommy Clufetos’ trommesolo derimot er like lang og plagsom som tidligere. Dette glemmes uansett fort når soloen går over i «Iron Man». Clufetos klarer seg da også i hovedsak godt, der han er mer hardtslående i sin spillestil enn Bill Ward.

Iommi bruker på sin side en litt unødvendig «Dirty Women» til å vise seg litt ekstra frem, før det er avsluttende parademarsj med «Children Of The Grave» og «Paranoid». Nå skal man selvfølgelig aldri stole på et band som gjør avskjedsturné, men om dette virkelig er siste gang vi ser Black Sabbath, så forlater bandet oss på en verdig måte.

Jan Dahle

Reklame
En verdig avskjed

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..