Meat Loaf med nytt Steinman-album

Meat Loaf_Braver Than We Are
Coveret til «Braver Than We Are».

Etter flere utsettelser er endelig Meat Loaf klar med «Braver Than We Are», som slippes 9. september. Dette blir mannens første album bestående utelukkende av Jim Steinman-låter siden «Bat Out Of Hell II: Back Into Hell», som kom i 1993. Med på den kommende plata, som er produsert av gitarist Paul Crook, er blant andre Meats gamle duettpartnere Ellen Foley og Karla DeVito.

På låtsiden er det i utgangspunktet ingenting som er nyskrevet, men hva som har skjedd med låtene underveis mot ferdige studioversjoner er det for tidlig å si noe om. Det skal riktignok være mulig å høre deler av albumet allerede nå, men undertegnede venter tålmodig til hele skiva er tilgjengelig.

Vi kan uansett ta en liten gjennomgang av materialet, og se på hvor låtene stammer fra.

«Who Needs The Young»
Originalt fra «The Dream Engine»-musikalen fra 1969, men denne var også med i oppsetninga av «Neverland» i 1977.

«Going All The Way Is Just The Start»
Denne fenomenale Steinman-komposisjonen dukka først opp under tittelen «Braver Than We Are» i forbindelse med «Dance Of The Vampires»-musikalen. En glimrende demo er også gjort av Karine Hannah, men «Braver Than We Are» ble aldri gitt ut.

«Speaking In Tongues»
I 2005 og 2006 ble det holdt noen show med Steinman-musikk under navnene Over The Top og The Dream Engine, og «Speaking In Tounges» ble fremført under disse forestillingene.

«Loving You’s A Dirty Job (But Somebody’s Gotta Do It)»
Gjort av Bonnie Tyler på «Secret Dreams And Forbidden Fire» i 1986.

«Souvenirs»
Opprinnelig fra «More Than You Deserve»-musikalen fra 1974, og denne danner også basisen for det som ble til «Left In The Dark». Her finner vi også den senere brukte teksten «‘Cause you’ve been cold to me so long, I’m cryin’ icicles instead of tears».

«Only When I Feel»
Denne var også med i Over The Top- og The Dream Engine-showa i 2005 og 2006. Meat Loaf gjorde den også på konserter i 2005, men da hang den sammen med «If It Ain’t Broke (Break It)», som Meat gjorde på «Bat Out Of Hell III: The Monster Is Loose».

«More»
Utgitt med The Sisters Of Mercy på «Vision Thing» i 1990, og senere plukka frem igjen da Jim Steinman produserte soundtracket til «Wuthering Heights».

«Godz»
Fra «More Than You Deserve»-musikalen, og inneholder basisen for det som ble åpningssekvensen på «Bat Out Of Hell»-turneen, «Bolero». Senere ble denne musikken til «Ewigkeit» i «Tanz Der Vampire».

«Skull Of Your Country»
Denne har stort sett gått under varianter av tittelen «Come In The Night», og stammer opprinnelig fra «The Dream Engine»-musikalen. Meat Loafs backingband, The Neverland Express, gjorde denne på konserter i 1981 og 1988, som intro og pauseinnslag. Her finner vi for øvrig det nå velkjente «Turn around, bright eyes»-partiet fra «Total Eclipse Of The Heart».

«Train Of Love»
Det finnes et par demoer av denne som stammer fra syttitallet.

Det er altså i hovedsak tidligere uutgitte låter som utgjør «Braver Than We Are», men originalversjonene av flere av disse låtene inneholder altså både tekst- og melodipartier som har blitt brukt i senere tid. Hvordan dette vil løses er definitivt et av spenningsmomentene rundt plata.

Jan Dahle

Reklame
Meat Loaf med nytt Steinman-album

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..