Med Kelly Hansen i førersetet

Foreigner_SRF 2016 (1)
Foreigner
Norje, Sweden Rock Festival
10/6-2016
5

Melodisk amerikansk rock blir ikke særlig mer klassisk enn Foreigner, og når bandet inntar Sweden Rock Festival er det med den sedvanlige hitpakka det skal overbevises. Mye takket være en fantastisk frontmann beviser da også Foreigner nok en gang at det er et glimrende liveband vi snakker om.

«Double Vision» er en solid konsertåpner for Foreigner, og når denne følges av «Head Games» har Mick Jones og hans mannskap av i dag satt standarden for de neste 75 minuttene. Vokalist Kelly Hansen har samtidig poengtert nok en gang han innehar en stemme, evne til å showe, og en sceneautoritet de fleste kan misunne ham.

Foreigner_SRF 2016 (4)

Det å bytte sanger er ofte en nærmest umulighet for et etablert band, men Hansen fyller Lou Gramms sko så til de grader at man aldri føler noe savn. Den tidligere Hurricane-vokalisten er høyt og lavt, hvilket også vil si at turen går ned til publikum under «Cold As Ice». Hansen elsker sitt publikum, og han viser det.

I senere tid har helseproblemer ført til at bandgrunnlegger og gitarist Mick Jones ikke alltid har vært med på Foreigners konserter, og dermed har Bruce Watson blitt hyra inn som vikar, men her og nå er begge gitaristene på plass. Godt er det, for et band uten noen originalmedlemmer blir litt på kanten. Det skal uansett sies at Jones har et så solid lag rundt seg i dag at så lenge han selv er med gir det så absolutt mening å reise rundt med Foreigners sangbok.

Foreigner_SRF 2016 (3)

I den grad det kan sies å være noe å sette fingeren på – i tillegg til bortkasta tid med soloer fra tangentist Michael Bluestein og trommis Chris Frazier – så må det være at Foreigner har turnert med ei så godt som identisk setliste i mange år nå, og låtene fra siste studioslipp, «Can’t Slow Down», er for lengst lagt på hylla. Dermed står bandet igjen med blant annet gromlåter som «Dirty White Boy» og «Feels Like The First Time». Slikt materiale kan ikke feile, og da spesielt ikke med Kelly Hansen i front.

Bandets ypperste album er «4», og «Urgent» og «Jukebox Hero» er fortsatt uslåelige liveklassikere fra skiva. Førstnevnte byr på saksofon fra Thom Gimbel, mens sistnevnte drar ut i et jamprega parti, som etter hvert også byr på en solosekvens fra Jones.

Foreigner_SRF 2016 (2)

Årets allsangøyeblikk på Sweden Rock Festival skapes med «I Want To Know What Love Is», og med den avsluttende «Hot Blooded» understreker Foreigner hvorfor de er et av festivalens definitive høydepunkter.

Full rapport fra Sweden Rock Festival kommer i Scream Magazines augustnummer.

Jan Dahle

Reklame
Med Kelly Hansen i førersetet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..