Stort band i lite format

the-rolling-stones_totally-stripped
The Rolling Stones «Totally Stripped»
Eagle Vision
4-hoyttalere

Tilbake i 1995 valgte The Rolling Stones å dokumentere «Voodoo Lounge»-turnéen med opptak fra klubbkonsertene som ble gjort på Europa-runden, og innspillingene ble sluppet på CD og video. Nå har både video og lyd blitt restaurert, og igjen sluppet på CD, LP, DVD og Blu-ray. Videoen som den gang ble gitt ut på VHS har også blitt oppdatert, og som en dokumentasjon på det nedstrippa Rolling Stones fungerer dette bra.

Dokumentasjonen begynner med innspillingsseansen i Tokyo, der The Rolling Stones gjør noen låter akustisk i studioet. Her får vi oppleve gutta dra seg gjennom blant andre «Love In Vain» og «Wild Horses».

Underveis får vi intervjuer med bandets fire medlemmer, og i tillegg bidrar medvirkende musikere som Bobby Keys og Chuck Leavell med noen ord, og det samme gjør produsent Don Was, crew og fans. Dermed får vi et innblikk i The Rolling Stones’ konserter fra flere synsvinkler.

Den første av konsertene finner sted på Paradiso i Amsterdam, og her får vi blant annet en fin «Dead Flowers». Det blir også plass til en «Tumbling Dice» på bakrommet, der det er vokaloppvarming, akkompagnert av Leavell. Dermed er du som seer seriøst flue på veggen.

Fra Olympia i Paris plukkes det frem en god «You Got Me Rocking» – som understreker at dette ikke bare handler om nostalgi – og eldre stoff som «Shine A Light» og «Jumpin’ Jack Flash» sitter også bra. Det meste av konsertstoffet fremføres elektrisk, så det mer nakne uttrykket er mye forbeholdt studioinnspillingene.

Fremme på Londons Brixton Academy fremvises uansett en annerledes side ved The Rolling Stones når country-versjonen av bandet dukker opp i en glimrende «Far Away Eyes». Selvfølgelig blir det også plass til «Like A Rolling Stone», men denne er blant låtene som blir delt opp av intervjusnutter.

Alt i alt er «Totally Stripped» en godkjent dokumentar, men er du storfan av The Rolling Stones vil du nok ha mer igjen for å gå for luksusversjonen av utgivelsen, der du også får med de tre konsertene i all sin prakt.

Jan Dahle

Stort band i lite format