Ny solstorm

Sunstorm_Edge Of Tomorrow
Sunstorm «Edge Of Tomorrow»
Frontiers
5

Sunstorm føyer seg inn i rekka over Frontiers-prosjekter, men med en fast besetning på tre plater kan man likevel si at dette på sin måte har fremstått som et band. Når album fire nå er ute er det derimot et helt nytt mannskap som backer og produserer Joe Lynn Turner, og med det er Dennis Ward erstatta av en annen Frontiers-kjenning, Alessandro Del Vecchio, på produsent- og kontrollsiden. Dette betyr at vi nå snakker om nok et Del Vecchio-prosjekt, der tangentisten i tillegg til å produsere har vært involvert i det aller meste av låtskriving.

DGM-gitarist Simone Mularoni setter umiddelbart sitt melodiske preg på Sunstorm når «Don’t Walk Away From A Goodbye» åpner skiva, og selv om Turner med dette albumet har hatt et ønske om å gå i en litt tyngre retning med Sunstorm er det fortsatt melodiene som står i fokus. Åpningssporet er da også solid på alle måter, og når Mularoni senere riffer seg gjennom «The Darkness Of This Dawn» er nok en fulltreffer på plass.

På mange måter blir «Edge Of Tomorrow» Mularonis plate, for gitaristen får godt med spillerom, og han briljerer hele veien. Når lytteren også kan glede seg over klassisk Turnersk melodiføring på vokallinjene, slik som i skivas tittelspor, er det lite å sette fingeren på. Mannen bak mikrofonen leverer også bra, og de tidvise slitasjetegnene vi kan oppleve fra Joe i konsertsammenheng er fraværende.

Det tyngre uttrykket gjør seg gjeldende i «Heart Of The Storm», men også her er refrenget fengende og godt. Jim Peterik-komposisjonen «The Sound Of Goodbye» fremviser derimot et snillere preg, og her får Del Vecchios keyboards en mer fremtredende rolle, samtidig som Mularoni står for et sterkt soloparti. Dermed varierer også uttrykket i løpet av plata, men uten at helhetspreget rotes til.

Tempoet skrus opp i «You Hold Me Down», mens det roes ned til balladenivå i «Angel Eyes». Dermed slipper Del Vecchio til ved pianoet, og i den påfølgende «Everything You’ve Got» kombineres orgel med ypperlige gitarer og god melodibruk. Dermed byr «Edge Of Tomorrow» på alt du kan ønske deg hvis du liker melodiøs klassisk rock, og med det snakker vi om et trygt kjøp.

Jan Dahle

Reklame
Ny solstorm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..