Virtuell konsertvirkelighet

a-ha - Afterglow1
Testing av projektorer i en ferdigrigga sal.

a-ha har tilbrakt den siste halve uka i Oslo Spektrum, og etter to fulle hus, der publikum fikk oppleve det ordinære showet, var det i går kveld tid for «a-ha Afterglow». Denne begivenheten ble dokumentert med 360-kameraer, og gjøres tilgjengelig for publikum med smarttelefoner og VR-briller allerede 12. mai.

I forhåndsomtalen kunne a-ha fortelle at forestillingen denne kvelden skulle viske ut skillet mellom band og publikum, og det er nok der den visuelle produksjonen til gårsdagens konsert kommer inn. Med kun ståplasser i salen ble rommet over publikums hoder dekket med svære gardiner, der bilder ble projisert. Når skjermene på scena ble brukt samtidig vil dette sikkert gi et inntrykk av at band og publikum befinner seg i et felles rom mellom skjermbildene når fansen ved hjelp av VR-briller beveger seg i lokalet.

Det skal samtidig sies at videobruken var betydelig mindre enn på de ordinære konsertene, og blant annet var de eneste livebildene fra scena digitalt forvrengte bilder fra 360-kameraene. Samtidig var sceneriggen den samme som tidligere, men lysbruken var også mer sparsommelig enn i bandets ordinære show.

Selve filmproduksjonen var tilsynelatende heller ikke stor, men det var to godt synlige 360-kameraer på scena, et GoPro-kamera sto bak trommis Karl Oluf Wennerberg, og i tillegg snek det seg en mann rundt med håndholdt kamera, men om mer enn 360-kameraene skal brukes i den ferdige produksjonen gjenstår å se. Det skal for øvrig sies at kameraene kunne observeres også på søndagens konsert, så man kan håpe at a-ha har planer for å slippe mer visuelt materiale i tiden fremover. Vi vet allerede at det er en dokumentar på vei, men man ønsker seg jo alltid mer.

Showet ellers besto av den samme setlista som de to foregående kveldene, men tirsdagens konsert var uansett den utvilsomt beste av bandets tre i Oslo Spektrum. Dette blant annet fordi de tidligere nevnte gardinene var med på å gjøre Spektrum mindre, og a-ha klarte med det å skape en intim atmosfære i salen. Dette gjorde at opplevelsen ble både helt annerledes og bedre, og samtidig leverte bandet en mer solid fremførelse enn på de foregående konsertene.

Jan Dahle

Reklame
Virtuell konsertvirkelighet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..