Rainbow in the park

Rainbow_Monsters Of Rock - Live At Donington 1980
Rainbow «Monsters Of Rock – Live At Donington 1980»
Eagle Vision
3

Før Download var det Monsters Of Rock som hadde tilhold på Donington Park, og det hele begynte i 1980, med Rainbow som headliner. Denne smått legendariske konserten – som var bandets siste med Graham Bonnet i front, og Cozy Powell på trommer – er nå sluppet på DVD, men dessverre i en svært redigert versjon.

Nå skal det sies at opptaket også er å finne i boksen «A Light In The Black», og sånn sett er ikke dette noe nytt. Forskjellen er altså at disken nå slippes som en separat DVD, og det er egentlig ingen god ide.

Problemet er at vi får kun 30 minutter fra konserten, og det er rett og slett alt for snaut når det gjelder et DVD-slipp. Hadde det vært fylt på med intervjuer og dokumentarstoff fra begivenheten kunne utgivelsen kanskje forsvart seg, men her er den fulle spilletiden altså kun en halv time.

Som dokumentasjon fra konserten blir det også helt feil når låtene kommer i gal rekkefølge, og vi heller ikke får komplette låter. Dette er rett og slett redigert i stykker, og ikke er lyden helt god heller. Dessverre må man anta at denne halvtimen er alt som i dag finnes fra konserten, og sånn sett blir dette på sin måte dermed verdifullt historisk materiale. Det forsvarer likevel ikke en egen DVD-utgivelse.

En medfølgende CD innholder en betydelig mer omfattende versjon av konserten, og dermed er det opplagt at denne utgivelsen burde vært lansert som liveskive med bonus DVD, og ikke motsatt. Lydkvaliteten er heller ikke her optimal, men man får uansett et betydelig bedre inntrykk av konserten enn hva DVD-en gir.

Det åpner med «Eyes Of The World» og «Since You Been Gone», og med det er det datidens besetning som understreker hva dens eget materiale er godt for innledningsvis. Deretter er det over i «Stargazer» og «Catch The Rainbow», som viser at den nye besetningen kan gjøre godkjente versjoner av det klassiske materialet. Dette selvfølgelig mye grunnet at gitarist Ritchie Blackmore alltid er seg selv, og dermed leverer mye glimrende spill.

Når «Lost In Hollywood» splittes i to av soloer fra Blackmore, Don Airey og Cozy Powell blir det noe i drøyeste laget, men om ikke annet er det alltid fornøyelig å høre Ritchie tolke «Beethovens Niende». Uansett, soloene burde vært klipt bort i stedet for «Man On The Silver Mountain» og «Love’s No Friend».

En liten snutt «Lazy» er det eneste fra Deep Purples katalog som plukkes frem, mens en cover av The Shirelles’ «Will You Still Love Me Tomorrow» fremviser et Rainbow som strekker seg et stykke vekk fra det opplagte. En energisk «All Night Long» sitter godt mellom disse utskuddene, og avslutninga med «Long Live Rock’n Roll» er et verdig punktum for denne Rainbow-besetningen.

Jan Dahle

Reklame
Rainbow in the park

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..