Akustisk aften på Olsen

Warwick-Johnson_Promo
Warwick/Johnson
Oslo, Olsen på Bryn
29/4-2016
4

Når Black Star Riders’ Ricky Warwick og Damon Johnson inviterer til akustisk aften på Olsen er det ikke barkrakker og dempa belysning som gjelder, men derimot to karer som rocker godt fra seg i stående stilling. Dette til tross for at Johnson har brukket benet og humper rundt med «støttesstøvel» type Axl Rose i 1991.

Thin Lizzys «Are You Ready» åpner seansen, og duoen skal i det hele tatt spille mye materiale de på en eller annen måte har tilknytning til. Dermed blir det blant annet en del Thin Lizzy og Black Star Riders i løpet av kvelden, men gutta svinger også innom noen rockeklassikere som Neil Youngs «Rockin’ In The Free World» og «Motörheads «Ace Of Spades».

I hovedsak er det Warwick som står for vokalen, mens han spiller rytmegitar, og Johnson tar sologitaren. Sistnevnte finner også veien til mikrofonen for koring, og for hovedvokal i blant andre Alice Coopers «I’m Eighteen».

Gutta byr også på tilbakeblikk til sine unge år, hvilket betyr at Damon også synger Brother Canes «Got No Shame». Ricky på sin side plukker frem «Free’n Easy» fra The Almighty-katalogen, for å understreke hvor han kommer fra, til glede for alle som har hengt med mannen en stund.

Det er uansett de store klassikerne som virkelig vekker publikum, og «Jailbreak», «The Boys Are Back In Town» og «Whiskey In The Jar» er sikre kort i så måte. Et annet høydepunkt er den undervurderte «Southbound». Hyggelig er det også at Black Star Riders-materiale som «Bound For Glory» og «Finest Hour» trekker frem allsangen i lokalet, og kvelden igjennom beviser de to herrene at hovedjobben frembringer gode låter.

Hele veien er det en løssluppen holdning på scena, som er med på å skape godstemningen. Også en liten Eddie Cochran medley bestående av «Somethin’ Else» og «Summertime Blues» gir publikum muligheten til å bruke stemmene, og avslutninga med Bruce Springsteens «Born To Run» – med delt vokal mellom Warwick og Johnson – er trivelig. Dermed har Warwick/Johnson levert en god turnépremiere.

Jan Dahle

Reklame
Akustisk aften på Olsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..