En festival går på trynet

Norwegian Wood-logo

I år kunne Norwegian Wood slå på stortromma, og feire festival nummer 25. Med artister som Johnny Cash, Roger Waters, Nick Cave, Ringo Starr, David Bowie, Mark Knopfler, Tom Petty, Rod Stewart og Eagles, bare for å nevne noen, på programmet tidligere år var det dermed store forventninger til årets utgave av festival i Frognerbadet.

Tilbake i desember kunne festivalen annonsere sitt første band, Wilco, men så ble det stille. Publikum har på festivalens Facebook-side etterlyst artistslipp, og generelt informasjon, men festivalledelsen har forblitt taus.

Noen av oss som er nerdete nok til at vi ser på bands turnelister har fått med oss at Don Henley er i Stockholm mandagen etter at Norwegian Wood skulle gå av stabelen, og at Duran Duran befinner seg i Danmark samme helg. Begge har ledige spilledatoer som passer inn med Norwegian Wood, hvilket gjorde at håpet om at disse faktisk var på vei til Oslo og badet bygde seg opp.

Etter måneder med taushet kunne festivalen så endelig slippe programmet i dag, og hvilken nedtur vi snakker om. Festivalen er kutta ned til kun en dag – dette altså etter at de har solgt tredagerspass – og flytta fra idylliske Frognerbadet til Sukkerbiten. I tillegg til Wilco kommer BigBang og Israel Nash, og sånn velger Norwegian Wood å feire sitt jubileum.

At noen her, for å si det på godt norsk, har driti seg seriøst ut er sikkert. Hva festivalledelsen har drevet med er et stort mysterium, men her er altså høyaktuelle artister innenfor festivalens profil i nærområdet de aktuelle dagene, og de tre ovennevnte er alt de har klart å booke. Dette er ikke mindre enn pinlig, og det vil ikke overraske om dette er Norwegian Woods død.

Jan Dahle

En festival går på trynet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..