Friskere enn på lenge

Judas Priest_Battle Cry (DVD)
Judas Priest «Battle Cry»
Columbia
4

Det har blitt noen DVD-er fra Judas Priest siden gjenforeninga med Rob Halford i 2004, men alle byr på forskjellige konserter når det kommer til setlistene. Denne gangen er det fjorårets opptreden på Wacken Open Air som er tilgjengelig på DVD og Blu-ray, og det er et ganske så friskt band som åpenbarer seg.

Det åpner godt med «Dragonaut», som med det viser at også materialet fra den ujevne «Redeemer Of Souls» kan fungere live. Senere dukker også tittelsporet fra bandets ferskeste studioalbum opp, og det samme gjør «Halls Of Valhalla». Dette fungerer helt greit, men det er likevel klassikerne som vinner kampen her.

Når det gjelder det produksjonsmessige er lyden glimrende, der det å dra produsent Tom Allom inn i studioet har vist seg som et godt trekk. Bilderedigeringa er passe kjapp, hvilket vil si at man ikke blir stressa av lynraske klipp. Dessverre er kombinasjonen av mye røyk og lys tidvis noe uheldig, og for eksempel under «Halls Of Valhalla» drukner bandet i lyset.

«Metal Gods» er som alltid solid, og kvintetten gjør en god jobb. Dette inkluderer Rob Halford, som vi fikk oppleve fra en relativt overbevisende side sist sommer. Halford sang nemlig forbausende bra på fjorårets turne, samtidig som han også beveget seg mer enn på lenge. Dermed var det en friskere metal-gud vi fikk se, selv om det selvfølgelig ikke er samme energi som i Memphis 1982.

Litt ungdommelig energi til den geriatriske avdelingen tilføres av Richie Faulkner, og med det må det også konstateres at ungsauen har funnet sin plass i Judas Priest der han lager litt show. Halford på sin side tilfører en mengde klesskift, hvilke blant annet innebærer at norske patrioter kan glede seg over dongerivesten med påsydde Mayhem- og Immortal-merker.

«Devil’s Child» og «Jawbreaker» er virkelig gledelige tilskuddene til setlista, mens mer opplagte gamle travere som «Victim Of Changes», «Breaking The Law», og «Electric Eye» alltid er hyggelige gjenhør. «Beyond The Realms Of Death» og «Painkiller» viser på sin side at det er visse begrensninger i stemmen til Halford, men det er ikke krise.

Konserten er så absolutt god, og hadde ikke bildeproduksjonen vært hemma av det overstyrte lyset hadde det nok vanka en høyttaler til på karakteren.

Litt ekstra er det for øvrig å finne her når tre låter fra Gdansk i desember 2015 er lagt på. Her blir Halford litt slitsom i «Screaming For Vengeance», mens «The Rage» og «Desert Plains» er trivelige tilskudd til repertoaret.

«Battle Cry» kan også kjøpes med medfølgende CD som inneholder mesteparten av Wacken-konserten.

Jan Dahle

Friskere enn på lenge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..