Brenner på egenhånd

Wonderworld_II
Wonderworld «II»
Key Music
5

Wonderworld er trioen som ble en enhet som Ken Hensleys backingband under navnet Live Fire, men i 2014 slet gutta seg midlertidig løs for å gi ut sin selvtitulerte debut. Innholdet der var tradisjonell hardrock, og innimellom jobbing med Hensley har Wonderworld kommet opp med nok et album, der de musikalske ingrediensene er mye de samme som sist.

«Forever Is A Lie» åpner «II» småtungt, men et luftigere uttrykk åpenbarer seg i versene, og det er litt Steve Lukather over Ken Ingwersens gitarplukk. Samtidig er det hint i retning av Glenn Hughes i Roberto Tirantis vokal. Sistnevnte holder også en stødig rytmeseksjon gående sammen med trommis Tom Arne Fossheim, mens Ingwersen får anledning til å dra ut på soloferd. Trioen er altså et helstøpt band, der gitaristen regjerer.

Ingwersen bedriver glimrende riffing i «Remember My Words», og samtidig er melodibruken god. Gutta kombinerer i det hele tatt tyngde og melodier på bra vis, noe «Elements», «Return To Life», og ikke minst den sterke «In The End», understreker. Førstnevnte gir for øvrig også plass til en bassolo fra Tiranti.

«It’s Not Over Yet» låner inspirasjoner fra George Harrison og The Beatles innledningsvis, før bandet byr på en ballade med baller. Med innslag fra et etnisk musikkmangfold utover i komposisjonen skapes også et spennende uttrykk, før den tas enda mer ned i den påfølgende «Echo Of My Thoughts». Her fremviser Wonderworld sine mer følsomme sider, før det trøkkes til mot slutten. Ken byr samtidig på flott melodisk spill, litt i retning av Steve Morse.

Med «The Evil In Disguise» rocker gutta hardt, og er her på sitt mest kompromissløse, mens Roberto virkelig drar den i retning av Glenn Hughes i den midtempo «Memories». Avslutningsvis blir det helt neddempa med «Down The Line», og dette er bare med på å påpeke at «II» er ei variert plate. Samtidig har Wonderworld løfta seg et hakk fra debuten, og blir med det en ypperlig eksponent for tungrock med røttene solid festa i det tradisjonelle, men med et oppdatert lydbilde.

Jan Dahle

Reklame
Brenner på egenhånd

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..