Thrasher seg tilbake til åttitallet

Anthrax_For All Kings 2
Anthrax «For All Kings»
Nuclear Blast
4

Med orkester og hint av Queens «Innuendo» og Griegs «I Dovregubbens Hall» innleder Anthrax «For All Kings», før «You Gotta Believe» sparker i gang thrashernes ellevte album for fullt. Her og nå treffer bandet riktig godt, og selv om plata ikke er like sterk hele veien leverer kvintetten så absolutt til det godkjente.

Ny mann på laget er gitarist Jon Donais, og han får vist seg frem med litt melodiøs gitartraktering når «You Gotta Believe» roes ned for et luftig midtparti. Samtidig understreker bandet at det ikke kun handler om høyt tempo og aggressivitet på «For All Kings».

Det fortsetter da også litt mer midtempo med den fengende «Monster At The End», mens tittelsporet er kjappere og riffbasert. Det låter veldig Anthrax, og samtidig har bandet kommet opp med et sterkere sett låter enn på «Worship Music», uten helt å være på «Spreading The Disease», «Among The Living» eller «Sound Of White Noise»-nivå.

«Breathing Lightning» er melodibasert og dynamisk oppbygd, «Suzerain» er mer thrasha, og med «Blood Eagle Wings» fremvises et seigere uttrykk. Anthrax varierer altså godt på «For All Kings», uten å forlate bandets signatur. Dermed snakker vi utvilsomt om ei plate for fansen.

Jay Rustons produksjon er veldig tro til det klassiske Anthrax soundet, og med en Joey Belladonna som fortsatt holder stand vokalmessig er «For All Kings» ei plate som godt kunne vært sluppet på slutten av åttitallet. Kvalitetsmessig ligger da også det hele på et nivå bandet ikke trenger å skamme seg over, om man sammenligner med de siste to platene de opprinnelig gjorde med Belladonna bak mikrofonen.

Det er likevel vanskelig for et band med Anthrax sin fartstid å matche låter som har 25-30 år med klassikerstatus på baken, men «You Gotta Believe», «All Of Them Thieves», den groovy «This Battle Chose Us» og «Evil Twin» er utvilsomt gode låter.

Jan Dahle

Til slutt litt reklame: For de som er raske er undertegnedes intervju med Frank Bello og Joey Belladonna å finne i Scream Magazine #203, som er i butikkene noen dager til.

Reklame
Thrasher seg tilbake til åttitallet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..