Allsidig tangentist

Tony Carey_Showtime
Tony Carey «Showtime»
Tony Carey
4

Tony Carey er mannen som spilte tangenter på de klassiske Rainbow-platene «Rising» og «On Stage», og det siste året har han også turnert Norge med Tony Carey’s Rainbow Project. Med seg på laget der har han et helnorsk band, og disse gutta er også backingbandet på den ene av konsertene som er å finne på den doble DVD-en «Showtime». Videre er det utdrag fra tre konserter i Tyskland, så det er mye musikk for pengene på denne utgivelsen.

Den første disken er fjorårets konsert på Sweden Rock Festival, og det er i hovedsak solomateriale som står på spillelista. Hele konserten er her, og som seg hør og bør åpner seansen med orgeltoner fra hovedpersonen, før det norske bandet – for anledningen utvida med svenske Anders Norman på akustisk gitar – kommer inn, og gutta drar i gang med «Ogalalla Boulevard». Visuelt er det ikke en helt ideell produksjon, men det lydmessige er upåklagelig.

Tony selv varierer mellom å stå bak keyboardracket og å stå i front på scena, så tangentene er av og på mens mannen synger. Det musikalske uttrykket er uansett veldig klassisk rock, og gitarist Jostein Svarstad gjør en solid jobb. Låtmessig er det klart det hadde vært sikrere å kjøre Rainbow-showet på en festival som Sweden Rock, men materialet mannen presenterer er uansett godt nok til at dette var en trivelig seanse både i teltet, og nå i godstolen.

«Why Me» og «Bedtime Story» – med glimrende solospill av Svarstad – er solide på melodisiden. «Burning Bridges» gir Carey en mulighet til å slå seg litt løs på soloorgelet, mens «A Letter From The Shelter» fremviser Careys roligere sider. Samtidig backes han godt av en solid rytmeseksjon bestående av bassist Jan Holberg og trommis Per Ole Iversen, og siden det musikalsk fungerer så bra får vi leve med at Holberg ser lite rock ut der han holder bassen flinkishøyt.

Topper seg gjør det med Rainbows «Tarot Woman» og «Run With The Wolf», og her er det Åge Sten Nilsen som står for glimrende vokal. Med «It’s Your Party» og «A Fine, Fine Day» settes så et godt punktum for konserten, og nå er det Tony selv som igjen står for sangen.

Tony Carey_Sweden Rock Festival 2015
Tony Carey på Sweden Rock Festival 2015.

Ekstramaterialet på disken er noen uryddige klipp fra Sweden Rock-området, og noen øvingsklipp, men så var det dette med å holde telefonen riktig vei når man filmer da. En halv time med Tony Carey som svarer på spørsmål fra fansen finner vi også her, og dette er ganske interessant da mannen har mye å fortelle.

Når vi på DVD 2 forflytter oss til Tyskland er det først utdrag fra to konserter med The Zöller Network som backingband som gjelder, og dette er mindre rocka enn når nordmennene står for musikken. Det låter tidvis veldig pent, men gitarist Thomas Blug slenger inn noen småheftige soloer. Det hele er uansett basert rundt de gode låtene, og «Miles Away», «Room With A View» – med god perkusjonsbruk av Rahni Krija, og fløyte fra Christian Felke – er sterke på melodisiden, mens «Take You Out Tonight» vinner på jampreget.

Dette materialet presenteres som enkeltlåter i stedet for en helhetlig konsert, og det hadde helt klart vært å foretrekke en bedre flyt her. Det samme gjelder når vi kommer over i siste konsert, der Tony viser seg frem som neddempa soloartist. «For You» innleder disse 50 minuttene, og nå er det ikke orgel som gjelder, men derimot pianoet. Sånn sett opplever vi her en helt annen side ved Carey, og «Storyville» og «Friends» er blant låtene som kler dette nakne uttrykket.

Til «Room With A View» flytter Tony seg over til keyboardet, og han finner frem kassegitaren til «Jenny Lee», men dette settet må, til tross for en del fine låter, sies å bli litt langdrygt. Carey gjør seg aller best når han rocker som på Sweden Rock Festival, og sånn sett blir «Showtime» litt opp og ned. På sitt beste, hvilket vil si Sverige-konserten, er dette uansett en god DVD.

De 300 første eksemplarene av «Showtime» kommer med et spesielt cover, som også er signert av Tony. DVD-en kan bestilles fra mannens nettside.

Jan Dahle

Reklame
Allsidig tangentist

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..