Rock’n roll-party

The Quireboys_Olsen 12-2-16 (Foto Jan Dahle)2
The Quireboys
Oslo, Olsen på Bryn
12/2-2016
4

Alt er ved det vante når The Quireboys ankommer Oslo for sin mer eller mindre årlige konsert, men nytt av året er at Olsen er solgt ut. Dette spiller uansett ikke inn på bandets leveranse, og med «Black Mariah» og «Too Much Of A Good Thing» åpner sekstetten slik vi har blitt vant til de siste åra. Nettopp det at bandet ikke evner å variere nevneverdig er også det som eventuelt må plukkes frem som et problem, for vi har sett gutta gjøre et så godt som identisk sett i flere år nå.

Dette betyr at «Misled» er første smakebit fra det fantastiske debutalbumet, «A Bit Of What You Fancy», og at nevnte plate fortsatt dominerer konserten. «There She Goes Again», «Hey You» og «7 O’Clock» – med Spike på munnspill – er dermed blant de obligatoriske høydepunktene. En seig «Whippin’ Boy» gjør seg også godt frem til en ekkel feedback fra bassen ruinerer siste del av låta.

Spike påstår at det skal spilles låter fra alle bandets skiver i kveld, men «Black Eyed Sons» glimrer fortsatt med sitt fravær i settet. Nytt er det uansett at publikum serveres en smakebit fra «St. Cecilia And The Gypsy Soul», og «Gracie B» viser seg med det som ei låt som har et solid driv i elektrisk versjon. Faktisk blir dette et av kveldens høydepunkter.

The Quireboys_Olsen 12-2-16 (Foto Jan Dahle)

Med det burde bandet ha en ny liveklassiker på programmet, som sammen med de flotte «Mona Lisa Smiled» og «Beautiful Curse» er eksempler på at The Quireboys har levert livemateriale helt på topp også på denne siden av tusenårsskiftet. «This Is Rock’n Roll» innledes med dobbel slide-bonanza fra Guy Griffin og Paul Guerin, og har for øvrig også blitt et sikkert kort i livesammenheng.

Bandet tar den helt ned med en lang «I Don’t Love You Anymore» som første ekstranummer – uten og forlate scena – og følger på med sikkerstikkene «Don’t Bite The Hand» og «Sex Party». Dermed er også nok en rock’n roll-aften i regi av The Quireboys rodd godt i land, men det er likevel ikke tvil om at litt nytenking hadde gjort seg neste gang setlista skal settes sammen.

Jan Dahle

Reklame
Rock’n roll-party

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..