Viderefører tradisjonene

Oslo Ess_Konge Uten Ei Krone
Oslo Ess «Konge Uten Ei Krone»
Warner Music Norge
4

Oslo Ess’ forrige album, «Alle Hjerter Deler Seg», var riktig så bra, og nå følger bandet opp med «Konge Uten Ei Krone». Dermed er det klart for mer norskspråklig rock som fører tradisjonen videre fra blant andre Jokke og Raga Rockers.

Det er korte låter som gjelder når Oslo Ess er ute med sitt fjerde studioalbum, og med det er det også et punka tempo å spore når «Underholdning» sparker i gang «Konge Uten Ei Krone». Tempoet økes til det enda kjappere med «Napoleon», og dermed oser det av energi, akkurat som i «Et Sted For Å Glemme» senere på plata. «Her Er Jeg» åpner på sin side med blåsere som nesten gir en «The Final Countdown»-følelse, og samtidig står bandet for god meloditraktering, også når det kommer til Petter Larssons gitarsolo.

Det som har vært Oslo Ess’ styrke så langt er da også et knippe svært fengende låter, og straks du hører de innledende gitarene på platas tittelspor skjønner du at dette igjen blir muntert og melodiøst. Dermed når vi også albumtoppen for denne gangen. Med OnklP som gjest og et ska-preg drar bandet så på videre med «Trøbbel», og samtidig får tangenter en del spillerom.

Med «Akilles» roer bandet den ned til et akustisk uttrykk, men akkurat det å trekke ut pluggen er da heller ikke en ukjent handling for bandet. Her og nå gir dette er godt avbrekk på plata, og det følges på med den litt popa «Ikke Se Ned».

Med «Konge Uten Ei Krone» har Oslo Ess kommet opp med ei veldig jevn og god plate, men bandet matcher ikke helt sine beste låter. Når plata, etter 27 minutter, avslutter med drømmen om «Amerika» har Oslo Ess uansett levert nok et trivelig album, som utvilsomt vil føre til allsang og begersvinging på så vel hjemmefest som på pub og i konsertsal.

Jan Dahle

Viderefører tradisjonene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..