All star-prosjekt med svensk ledelse

Magnus Karlssons Free Fall_Kingdom Of Rock
Magnus Karlsson’s Free Fall «Kingdom Of Rock»
Frontiers
4

Svenske Magnus Karlsson har hatt et tett samarbeid med Frontiers Records i en årrekke, og han har vært involvert i flere av selskapets prosjekter. For oss nordmenn ligger nok Starbreaker og Allen/Lande nærmest. Vokalister fra begge disse prosjektene er da også involvert når Karlsson nå er ute med sitt andre Free Fall-album, der melodiøs hardrock står på programmet.

Det er vår egen gullstrupe, Jørn Lande, som er i front når tittelsporet åpner «Kingdom Of Rock». Soundet er massivt og låta er godkjent, og samtidig gjør Karlsson selv godt fra seg på gitaren.

Det er likevel ikke alt av låtmaterialet som er like sterkt, og det understrekes når «Out Of The Dark» ikke klarer å leve opp til lovnadene fra den gode riffåpninga, men når Joe Lynn Turner kommer inn med «No Control» løfter det hele seg mange hakk på melodifronten. Den tidligere Rainbow-vokalisten hår fått tildelt ei låt som kler ham godt, og som er fengende og god.

Også åtti- og nittitallsvokalist i Black Sabbath, undervurderte Tony Martin, synger på ei låt som passer ham bra, og «When The Sky Falls» er da også god der den byr på elementer som kunne passa inn på «Headless Cross» eller «Tyr».

Karlsson selv synger også på to spor, og i den dynamiske «I Am Coming For You» byr mannen på ei grei låt, men uten helt å nå opp, selv om solopartiet er godt. Hovedpersonens andre vokalbidrag kommer i form av albumavslutteren «Walk This Road Alone», som vinner mye på solid riffing og godt driv.

Musikken beveger seg mer over i metal-landskapet når Rick Altzi gjør sitt bidrag i «Another Life», og også her leverer Karlsson godt på gitarfronten. Et godt refreng, med pompøse elementer, gjør seg også bra. Også «Never Look Away», med Tony Harnell bak mikrofonen, har gode elementer, men på melodisiden blir denne for anonym.

«A Heart So Cold», med Harem Scarems Harry Hess, sitter veldig bra i versene, og refrenget får godkjent. Platas eneste kvinnelige bidrag kommer så fra Rebecca De La Motte, som synger balladen «The Right Moment». Her snakker vi om et spor som fungerer, og selv om albumet som en helhet altså er litt ujevnt berger «Kingdom Of Rock» en firer.

Jan Dahle

Reklame
All star-prosjekt med svensk ledelse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..