Neddempa og fint

Dave Gahan & Soulsavers_Angels & Ghosts
Dave Gahan & Soulsavers «Angels & Ghosts»
Columbia
4

Med unntak av «Exciter» er Dave Gahans «Hourglass» det beste som har kommet fra Depeche Mode-leiren på denne siden av tusenårsskiftet, men noe rent soloalbum fra vokalisten har vi ikke fått siden 2007. Samarbeidsalbumet «The Light The Dead See» med electronica-duoen Soulsavers ble derimot sluppet i 2012, og nå har Gahan og Soulsavers igjen slått seg sammen, og med det fortsetter det med i hovedsak litt neddempa musikk.

Det åpner småtungt og seigt med «Shine», og dette er ikke så fremmed at Depeche Mode-fansen skulle ha problemer med å svelge uttrykket, samtidig som dette er «Angels & Ghosts» på sitt mest skitne produksjonsmessig sett. Vokalen er også så særprega at det egentlig er umulig ikke å koble dette opp mot moderbandet.

Det er neddempa, smådunkelt og melodisk i «You Owe Me», mens det er mer gitarbasert i den rolige «Tempted». Tempoet er i det hele tatt ikke høyt på «Angels & Ghosts», men melodibruken er god. «All Of This Is Nothing», med sin rytmiske monotonitet, er et eksempel på de sterke melodiene. Dette var da også et svært godt singelvalg i forkant av albumslippet.

«One Thing» tar den helt ned på piano- og strykernivå, og er sånn sett ikke langt unna den typen låt Martin Gore gjerne ville sunget i Depeche Mode. Deretter følger gutta på med et litt mer «rocka» spor i form av «Don’t Cry», der gitarene igjen dominerer, og dette er «Angels & Ghosts» på sitt tøffeste.

Duetten «Lately» er med på å opprettholde et variert uttrykk, så selv om musikken i hovedsak er av det rolige og neddempa slaget blir ikke plata for ensformig. Når «My Sun» avslutter «Angels & Ghosts» har Dave Gahan & Soulsavers med det levert ei fin skive, som spiller videre på rammene fra «The Light The Dead See».

Jan Dahle

Neddempa og fint

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..