Kanadier på riktig vei

Bryan Adams_Get Up
Bryan Adams «Get Up»
Polydor
4

Det begynner å bli lenge siden Bryan Adams leverte et kanonalbum, men med «Get Up» byr kanadieren i det minste på en musikalsk opptur. Dette sikkert mye takket være at mannen har skrevet plata sammen med sin gamle samarbeidspartner, Jim Vallance, og samtidig setter produsent Jeff Lynne sitt distinkte preg på lydbildet.

Det er aldri noen tvil om at det er nettopp Lynne som produserer, og det gir ikke et ultimat sound for Adams, men det fungerer. Gutta har sammen kommet opp med en veldig rock’n roll åpning på «Get Up», der «You Belong To Me» er uptempo og god, og samtidig fremvises mye av Lynnes inspirasjonskilder.

Dessverre er Keith Scott kun involvert i den gitarbasert «Go Down Rockin'», og det er mye av grunnen til at det velkjente Adams-uttrykket uteblir, for når gitaristen trår til her låter det umiskjennelig Bryan Adams. Det er dermed også litt mindre Jeff Lynne, og når vi senere får et mer skittent sound i «Thunderbolt» låter det også veldig annerledes enn vi er vant til fra produsenten.

Med «We Did It All» kommer den typiske Bryan Adams-balladen, og denne er fin og fengende, med velkjente gitarelementer fra Lynne. Det som uansett løfter Bryan denne gangen er at låtene jevnt over er bedre enn på lenge, og tar man spor som «That’s Rock And Roll» – med Phil Thornalley på gitar – og den Beatles-aktige «Don’t Even Try», så snakker vi om bra låtmateriale.

Den avsluttende «Brand New Day» er også fengende og god, og med det er ni låter og 25 minutter over. Vi snakker dermed om ei særdeles kort plate, men innholdet er altså Bryan Adams på sitt beste på svært lenge.

Sikkert for å bøte på den korte spilletiden er fire av skivas spor lagt på som bonus i akustiske versjoner, og som kjent fungerer Bryan Adams godt i en akustisk setting.

Jan Dahle

Kanadier på riktig vei

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..