Fortsetter oppturen

Queensryche_Human Condition
Queensrÿche «Condition Hüman»
Century Media
5

Mens gamlevokalist Geoff Tate gikk på trynet med den forhasta «Frequency Unknown» viste det riktige Queensrÿche – med Todd La Torre som ny vokalist – med sitt selvtitulerte album at bandet hadde funnet tilbake både stilmessig og kvalitetsmessig. Nå er kvintetten ute med oppfølgeren, og her vandres det ikke mye utenfor opptråkka stier.

Det åpner med «Arrow Of Time», der det tidvis er noen Iron Maiden-aktige gitarer. Samtidig er det igjen bare å la seg overbevise over hvor godt La Torre passer inn i bandet. Når det følges på med den glimrende «Guardian» får man en liten Crimson Glory-følelse av det hele, og dermed blir det ganske opplagt hvorfor vokalisten i sin tid ble plukka ut til å erstatte Midnight i nevnte orkester.

Det er et tøft riffgroove i «Hellfire», og igjen snakker vi om et riktig godt spor. En krystallklar produksjon er også med på å heve lytteopplevelsen, og det slenges inn noen lydeffekter her og der, i god gammel Queensrÿche-stil. Kvintetten fortsetter å levere helstøpte låter, og «Selfish Lives» byr blant annet på mye godt på gitarsiden.

«Condition Hüman» er i det hele tatt ei plate som ikke kan bli feil hos Queensrÿche-fansen, enten vi snakker om den gode balladeaktige «Bulletproof», eller den tidvis rifftunge og melodiske «Hourglass».

I «Just Us» tilføres det akustiske gitarer, og melodiøst solospill i ei rolig låt, og denne skiller seg ut på plata som det litt annerledes sporet. Tittelkuttet avslutter albumet, og med sine nesten åtte minutters spilletid er dette den lengste komposisjonen her, og prog-elementene sitter bra. Det låter igjen veldig Queensrÿche, og Todd viser flere sider ved stemmen, samtidig som det ikke er noen tvil om at han legger vokalbruken tett opptil sin forgjenger.

Med det har Queensrÿche nok en gang bevist at det er liv etter Tate, og samtidig understreker gutta at det stilmessige tilbakeblikket fra «Queensrÿche» ikke var en engangsforeteelse.

Jan Dahle

Fortsetter oppturen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..