Et band i oppløsning

Taste_What's Going On
Taste «What’s Going On – Live At The Isle Of Wight»
Eagle Vision
5

Taste, med Rory Gallagher i front, holdt det gående på siste halvdel av sekstitallet og syttitallets første år. Den korte karriera resulterte kun i to studioalbum, men trioen rakk også en del turnering. Mest legendarisk blant konsertene er Isle Of Wight – der også The Who og Jimi Hendrix sine konserter har legendestatus – i august 1970, og det er denne opptredenen som her er tilgjengelig på digital disk.

Hovedfilmen på utgivelsen åpner med en 20 minutters dokumentar om Taste og Rory Gallaghers historie, i hovedsak fortalt av bror og turnemanager Dónal Gallagher. Videre er det arkivintervjuer med Rory, mens landsmenn som Bob Geldof og The Edge forteller om sine Taste-opplevelser. Også trommis John Wilson minnes sine unge dager, mens Brian May forteller hvordan han fikk soundet sitt fra nettopp Rory Gallagher.

Konsertdelen åpner med «What’s Going On» og trioen viser seg umiddelbart som et sterkt liveband. Rory briljerer på gitaren, og rytmeseksjonen – bestående av Wilson og bassist Richard McCracken – er solid. Musikerne tilfører også mye på hver sitt felt, og helheten er altså veldig bra.

Gallagher tar full styring i den bluesa «Sugar Mama», som består av mye jamming, og med det mye solospill fra gitaristen. Den mer rocka «Morning Sun» byr på god riffing, samtidig som vi får mye bilder av et tidstypisk sittende festivalpublikum. Sånn sett er et opptak som dette også interessant fordi det gir et innblikk i flere sider ved konsertkulturen i det hippietiden er inne i sin sluttfase.

«Gamblin’ Blues» byr på slidegitaristen Rory Gallagher, og deretter kommer det et hint i retning av gitaristens fremtid i form av «Sinner Boy». Jammes heftig gjøres det i «Same Old Story», og det er verdt å merke seg McCrackens bassing i disse jampartiene.

Før Ekstranummeret, «Catfish Blues», brytes det hele opp med intervjusnutter der det snakkes om det faktum at Taste på dette tidspunktet var i full oppløsning, noe man ikke på noen måte får inntrykk av når man ser og hører et band som fyrer av på alle sylindre.

Blant ekstrainnholdet finner vi det uavbrutte konsertopptaket, i 4:3-format, men konserten er heller ikke her komplett. For det fullstendige opptaket må du eventuelt gå for CD- eller LP-versjonen, som også er sluppet nå.

Videre på bonusdelen av DVD-en er det opptak fra tyske «Beat Club», der tre låter viser Taste i en mer kontrollert livesetting enn på Isle Of Wight. «It’s Happened Before, It’ll Happen Again» byr på den mer jazza siden ved bandet, hvilket inkluderer Gallagher på saksofon.

Det er også tre musikkvideoer her, men disse er bare et ubrukelig kaos i lydeffekter og avbrudd. Livematerialet på disken er uansett så bra at vi godt kan ignorere disse videoene.

Jan Dahle

Reklame
Et band i oppløsning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..