En fin aften med sørstatsrock

Lynyrd Skynyrd_One More For The Fans
Lynyrd Skynyrd «One More For The Fans»
e-a-r Music
4

Tittelen her spiller på Lynyrd Skynyrds livealbum «One More For The Road», og selv om denne konsert-DVD-en ved første øyekast ser ut som en typisk Lynyrd Skynyrd-utgivelse, er det ikke det. Det vi får oppleve på «One More For The Fans» er nemlig først og fremst mengder med artister som hyller sørstatsrockerne og deres mer enn førtiårige historie.

Randy Houser åpner det hele med «Whiskey Rock-A-Roller», og med det er han en av flere som tilfører Lynyrd Skynyrds musikk et lite country-preg. Som de fleste av showets soloartister backes Houser av husbandet, som ledes av Don Was, og blant annet består av blåserrekke og kordamer.

Det blir pedal steel når Robert Randolph og Jimmy Hall trår til med «You Got That Right», mens John Hiatt gjør en riktig fin «The Ballad Of Curtis Loew», backa av moe. Jamey Johnson tar den på sin side helt ned når han, kun akkompagnert av en slidegitar, gjør en god «Four Walls Of Raiford», mens Jason Isbell derimot byr på en mer energisk «I Know A Little».

I bandavdelingen gjør Cheap Trick sin tolkning av «Gimme My Bullet Back», der Rick Nielsen dominerer, mens Gov’t Mule lykkes veldig godt med «Simple Man». Warren Haynes følger så på med «That Smell», og samtidig får vi et av flere gode øyeblikk for de som liker heftig gitarspill.

Når vi i dag er inne på sørstatsrock blir Blackberry Smoke et naturlig innslag, og kvintetten leverer en solid «Workin’ For MCA», der det igjen er mye å glede seg over på gitarsiden. Når de unge sørstatsrockerne får vist seg frem er det selvfølgelig også på sin plass at forfedrene får sin tid i rampelyset, og dermed dukker Alabama opp for en vellykka «Gimme Three Steps».

Av andre godt voksne artister treffer Peter Frampton med sin versjon av «Call Me The Breeze», og Gregg Allman er god med «Tuesday’s Gone», som toppes med pianosolo fra Michael Bearden.

Lynyrd Skynyrd dukker selvfølgelig opp for å avslutte kvelden, og dermed blir det også opplagt at det tross alt er dette bandet som gjør denne musikken best. «Travelin’ Man» sitter godt, før glansnummeret «Free Bird» naturlig nok topper kvelden. Vi får en flott fremførelse, som visuelt krydres med en hyllest til alle avdøde bandmedlemmer på storskjermen bak bandet.

Showet avsluttes med «Sweet Home Alabama», og med det en all star-jam, men det å fade ut denne må vel være en av tidenes dårligste ideer. Om du går for konserten på CD får du derimot låta i sin helhet.

Som bonusmateriale er det intervjuer både med Lynyrd Skynyrd og flere av kveldens artister.

Jan Dahle

Reklame
En fin aften med sørstatsrock

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..