They are Motörhead, and they play rock’n roll

Motörhead_Bad Magic
Motörhead «Bad Magic»
UDR
4

Det er i disse dager 40 år siden Lemmy Kilmister la ut på ei reise han døpte Motörhead, og siden den gang har mannen vært særdeles trofast mot sine musikalske idealer. Som en følge av dette vet man akkurat hva som er i vente når bandets 23. studioalbum slippes.

Man hører at hovedpersonens stemme ikke er helt hva den en gang var når han roper i gang «Victory Or Die», men den musikalske energien er der. Motörhead byr som kjent på sin egen form for rock’n roll, og at disse skomakerne holder seg ved den opprinnelige lesten noterer du deg i løpet av et par sekunder.

Tempoet er relativt høyt når «Thunder & Lightning» overtar, og låtmessig viser trioen seg fra en god side denne gangen. Helt der opp på «The Wörld Is Yours»-nivå er gutta riktignok ikke, men det er så visst trivelig å lytte til «Electricity», den kjappe «Teach Them How To Bleed», og «When The Sky Comes Looking For You».

Mikkey Dee hamrer ut rytmene som typisk er for svensken, og han tar full kommando i «Shoot Out All Of Your Lights». Mye av showet stjeles likevel av gitarist Phil Campbell. Plata igjennom krydrer mannen på seks strenger med rivende soloer, og sånn sett er «Bad Magic» en eneste stor showcase for gitaristen.

Når man snakker om gitarer kommer man heller ikke utenom at Brian May gjester på «The Devil», og her tilpasser Queen-gitaristen seg Motörheads uttrykk i ei låt som er mer midtempo for bandet å regne.

Med «Till The End» tar Lemmy & Co. oss med til det ikke alt for ofte besøkte balladelandet i Motörhead-universet, og selv om vi ikke akkurat er på «1916»-nivå er dette ei låt som fungerer godt, og som er et godt avbrekk fra energien som ellers fyller «Bad Magic». Også her legger Campbell en fin solo.

«Choking On Your Screams» gir en «Orgasmatron»-følelse, og det er så visst ingen dårlig ting. Dette er da også med på å understreke at Motörhead ikke ønsker å finne opp kruttet på nytt, men derimot fortsetter å fyre av det velprøvde og sikre.

Det hele avsluttes med en cover av The Rolling Stones’ «Sympathy For The Devil», og selv om denne ikke helt matcher «Cat Scratch Fever» eller «God Save The Queen» kommer Motörhead godkjent ut av det.

Konklusjonen blir at «Bad Magic» ikke er noen ny Motörhead-klassiker, men ei relativt god plate er det. Dermed kan Lemmy og gutta ankomme Oslo Spektrum med hodene heva i desember, og for den som lurer kan det garanteres at der blir det servert rock’n roll.

Jan Dahle

They are Motörhead, and they play rock’n roll

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..